

Teriyaki bloemkoolburger met halloumi
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
De oven op 200°C/180°C circulatielucht/gas stand 6 voorverwarmen. Leg folie op een bakplaat.
Stap 2
Snijd twee steaks uit het midden van elke bloemkool. Let erop dat ze bij elkaar worden gehouden door de stronk, zodat u aan het einde 4 steaks heeft (bewaar de kleinere delen voor een ander recept). Smeer de steaks in met 4 eetlepels teriyaki-marinade.
Stap 3
Verhit in de grote pan 1 eetlepel olie en bak de bloemkoolsteaks van elke kant 3 à 4 minuten donkerbruin (dit kan na elkaar worden gedaan). Leg de steaks vervolgens op de bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.
Stap 4
Doe in de tussentijd nog een eetlepel olie in de pan en voeg de rode uien toe. Laat ze 5 minuten sudderen tot ze zacht worden en voeg dan de resterende 2 eetlepels teriyaki-marinade toe en kook alles nog 2 minuten tot ze glazig zijn. Opzij zetten.
Stap 5
Veeg de pan schoon. Voeg de resterende olie toe en bak de plakjes halloumi van elke kant 2 à 3 minuten goudbruin.
Stap 6
Meng de mayonaise met sriracha-saus en limoensap. Halveer de broodjes en verdeel een deel van het mayonaisemengsel op de onderste helften. Leg op elk broodje een bloemkoolsteak, 2 plakjes halloumi, een paar uien en rucola en leg de bovenkant van de broodje erop. Serveer indien gewenst met patat en salade.
Recept-ID 327
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer