Lemon & Pepper BBQ Chicken Wings
Sappige barbecue kippenvleugels in een pittige marinade van limoen, Kikkoman sojasaus en paprika. Serveer met couscous, gegrilde groenten en chili-yoghurtsaus.
Ingrediënten
Voor de marinade:
Voor de groentecouscous en harissa-yoghurt:
Voorbereiding
Stap 1
Kook de kippenvleugels in een pan met kokend gezouten water in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat een beetje afkoelen. Bereid de marinade door de limoen onder heet water te wassen en daarna droog te deppen. Rasp een deel van de schil eraf, halveer de limoen en pers het sap eruit. Pel de knoflook en hak deze fijn. Roer in een kom de limoenrasp en -sap, sojasaus, sesamolie en olijfolie, knoflook, peper, paprikapoeder en chilipoeder door elkaar. Bestrijk de kippenvleugels met de marinade en zet ze 2 à 3 uur in de koelkast tot u klaar bent om te barbecueën.
Stap 2
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Was de rozemarijn. Was de aubergine, courgette en tomaten. Snijd de uiteinden van de aubergine en courgette en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de ui en snijd in reepjes. Meng de Teiyaki-saus, olie en peper en voeg de aubergine, courgette, tomaten, ui en rozemarijn toe en schep alles goed door elkaar.
Stap 3
Meng voor de dipsaus de yoghurt en de ketchup door elkaar en breng op smaak met chilipoeder en sojasaus.
Stap 4
Grill de kippenvleugels op de barbecue voor ongeveer 10-20 minuten en de groente voor ongeveer 10-15 minuten (sluit het deksel, als uw barbecue er een heeft). Schik de couscous en de groenten mooi op een schaal en garneer met de chili-yoghurt. Serveer bij de kippenvleugels.
Stap 5
Tip:
Door de kippenvleugels voor te koken in gezouten water, verkort de tijd dat ze nodig hebben op de barbecue aanzienlijk en blijven ze sappig en vol van smaak.
De marinade is ook heel lekker bij kip drumsticks en kippendijen.
Recept-ID 865
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer