Zalmfilet in sinaasappelmarinade met champignon-crèmesaus
Ingrediënten
Voor de sinaasappel-sojasaus-marinade:
Voor de champignon-crèmesaus:
Voorbereiding
Stap 1
Meng alle ingrediënten voor de marinade goed in een schaal. Was de zalmfilets en doe ze daarna met de marinade en 2 sinaasappelschijfjes in een grote diepvrieszak. Druk de lucht uit de zak, sluit de zak en marineer 15-20 minuten. Ondertussen poets, was en halveer je de witlof.
Stap 2
Borstel de champignons af voor de champignon-crèmesaus en pak de ui. Snijd de champignons en de ui in schijfjes van 2-3 mm.
Stap 3
Verwarm in een pan 2 el olie en fruit de champignons en ui. Doe de boter erbij en kruid licht met zout en peper. Voeg de slagroom, mosterd, Kikkoman Sojasaus en suiker toe en breng aan de kook.
Stap 4
Verwarm de over voor op 220°C boven- en onderwarmte (200°C heteluchtoven). Haal de zalmfilets uit de marinade, dep ze droog, leg ze met de kant van het vel naar boven op een stuk, verfrommeld en licht ingevet, aluminiumfolie. Leg dit op een ovenplaat en laat in de voorverwarmde oven ca. 8 minuten gaar worden.
Stap 5
Haal de ovenplaat uit de oven. Draai de zalmfilets om en verdeel de champignon-crèmesaus over de zalmfilets. Leg de witlofhelften erbij.
Stap 6
Bestrooi de witlofhelften met zout en peper en besprenkel ze met de rest van de olijfolie. Leg de overige 4 sinaasappelschijfjes op de zalmfilets, laat ze nog ca. 10 minuten bakken en server alles.
Tip:
U KUNT DIT RECEPT ZOWEL IN DE OVEN ALS EENVOUDIG OP DE GRILL BEREIDEN.
Recept-ID 216
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer