

Makkelijk recept voor varkenssteaks met Aziatische gembersaus
Sappig gebakken varkenssteaks, in een marinade van Aziatische Mirin, sojasaus, sake en gember.
Voorbereiding
Stap 1
Doe de Mirin, sojasaus, geraspte gember en sake samen met het vlees in een diepvrieszak en laat het ongeveer 1 uur op kamertemperatuur marineren.
Stap 2
Maak de groene asperges en de lente-uitjes schoon en blancheer ze.
Stap 3
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Zet de marinade opzij.
Stap 4
Doe de gemarineerde steaks in een verwarmde pan met een beetje olie en bak ze zo’n 3 minuten op middelhoog vuur. Als één kant goed gekarameliseerd is, draai ze dan om en laat ze nog eens 3 minuten bakken. Voeg nu de marinade toe op laag vuur en kook het in samen met het vlees gedurende 2 minuten. Als de saus is ingekookt en glanst, plaats je de steaks met de groenten op de borden en kan je het geheel serveren.
Tip
Serveer de steaks met seizoensgroenten (zoals gekookte asperges).
Voordat je de marinade aan de pan toevoegt, haal je de pan 1 minuut van het vuur om te vermijden dat de marinade te snel inkookt. Giet daarna de marinade in de pan en verwarm het langzaam op laag vuur met het vlees.
Andere garnituur-tips: prei, gember, appel, kerstomaatjes
Rijst is een goed bijgerecht.
Recept-ID 1036
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer