Donburi met groente, fruit en furikake
Omarm de smaak van de herfst met deze op Japan geïnspireerde rijstbowl met geroosterde spruitjes, abrikozen, appel en rode biet, besprenkeld met hartige furikake. Net als de blaadjes aan de bomen, zult u zeker vallen voor deze heerlijke mix van texturen en smaken.
Voorbereiding
Stap 1
120 g sushirijst – 200 g spruitjes – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 30 g honing
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Halveer de spruitjes en marineer met Kikkoman Sojasaus en honing. Laat 30 minuten rusten en bak ze daarna 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Stap 2
1 abrikoos – 1 appel – 1 gekookte rode biet
Was de abrikoos en appel. Snijd de abrikoos, appel en gepelde rode biet in kleine blokjes.
Stap 3
1 knoflookteen – 1 tl rauwe gember – 60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 60 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 20 ml limoen- of yuzusap – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 tl sinaasappelrasp
Hak de gember en knoflook, voeg de overige ingrediënten toe aan de saus en meng grondig.
Stap 4
1 norivel – 1 tl zwarte sesamzaadjes – 1 tl geroosterde witte sesamzaadjes – 1 tl sanshopeper
Verkruimel de nori en meng met de sesamzaadjes en sanshopeper. Doe de rijst in een kom en verdeel de overige ingrediënten in secties. Giet de saus eroverheen en besprenkel met de furikake.
Tip:
In webshops zijn verschillende soorten furikake verkrijgbaar. Kies welke u het lekkerst vindt.
Recept-ID 1366
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer