Donburi met groente, fruit en furikake
Donburi met groente, fruit en furikake

Donburi met groente, fruit en furikake

totale tijd75 min.
15 min.voorbereidingstijd
30 min.kooktijd
30 min.marineertijd

Omarm de smaak van de herfst met deze op Japan geïnspireerde rijstbowl met geroosterde spruitjes, abrikozen, appel en rode biet, besprenkeld met hartige furikake. Net als de blaadjes aan de bomen, zult u zeker vallen voor deze heerlijke mix van texturen en smaken.

Ingrediënten

2 porties
120 g
sushirijst

Toppings:

200 g
spruitjes
30 g
honing
1 
abrikoos
1 
appel
1 
gekookte rode biet

Saus:

20 ml
limoen- of yuzusap
1 tl
rauwe gember
1 
knoflookteen
1 tl
sinaasappelrasp

Furikake:

1 tl
zwarte sesamzaadjes
1 tl
geroosterde witte sesamzaadjes
1 
norivel
1 tl
sanshopeper
Voedingswaarde (per portie):2344 kJ / 560 kcal
6,5 gVetten
15,1 gEiwitten
108,9 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

120 g sushirijst – 200 g spruitjes – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus30 g honing

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Halveer de spruitjes en marineer met Kikkoman Sojasaus en honing. Laat 30 minuten rusten en bak ze daarna 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Stap 2

1  abrikoos – 1  appel – 1  gekookte rode biet

Was de abrikoos en appel. Snijd de abrikoos, appel en gepelde rode biet in kleine blokjes.

Stap 3

1  knoflookteen – 1 tl rauwe gember – 60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus60 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden20 ml limoen- of yuzusap – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl sinaasappelrasp

Hak de gember en knoflook, voeg de overige ingrediënten toe aan de saus en meng grondig.

Stap 4

1  norivel – 1 tl zwarte sesamzaadjes – 1 tl geroosterde witte sesamzaadjes – 1 tl sanshopeper

Verkruimel de nori en meng met de sesamzaadjes en sanshopeper. Doe de rijst in een kom en verdeel de overige ingrediënten in secties. Giet de saus eroverheen en besprenkel met de furikake.

Tip:

In webshops zijn verschillende soorten furikake verkrijgbaar. Kies welke u het lekkerst vindt.

Recept-ID 1366

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

120 g sushirijst – 200 g spruitjes – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus30 g honing

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Halveer de spruitjes en marineer met Kikkoman Sojasaus en honing. Laat 30 minuten rusten en bak ze daarna 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

1 abrikoos – 1 appel – 1 gekookte rode biet

Was de abrikoos en appel. Snijd de abrikoos, appel en gepelde rode biet in kleine blokjes.

1 knoflookteen – 1 tl rauwe gember – 60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus60 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden20 ml limoen- of yuzusap – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl sinaasappelrasp

Hak de gember en knoflook, voeg de overige ingrediënten toe aan de saus en meng grondig.

1 norivel – 1 tl zwarte sesamzaadjes – 1 tl geroosterde witte sesamzaadjes – 1 tl sanshopeper

Verkruimel de nori en meng met de sesamzaadjes en sanshopeper. Doe de rijst in een kom en verdeel de overige ingrediënten in secties. Giet de saus eroverheen en besprenkel met de furikake.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.