Chili sin carne
Chili sin carne

Chili sin carne

4,7 3 beoordelingen
totale tijd 1 u.
1 u. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
2 
uien
4 
teentjes knoflook
1 
rode paprika
1 
blikje linzen
2 el
plantaardige olie
1 tl
chiliflakes
2 tl
gemalen koriander
2 tl
komijn
1 el
gerookt paprikapoeder
1 el
oregano
1 
blikje gehakte tomaten
1 
grote zoete aardappel
1 
blikje kidneybonen
8 el
haveryoghurt
enkele blaadjes koriander
8 
kleine tortillawraps
Voedingswaarde (per portie):2.428 kJ / 580 kcal
3,7 gVetten
30,9 gEiwitten
92,9 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Schil de uien en knoflook, snijd de uien in reepjes en pers de knoflook. Halveer de paprika, maak schoon, was en snijd in reepjes. Laat de linzen uitlekken.

Stap 2

Verhit de olie in een pan, bak de uien en knoflook glazig, voeg de paprika, chiliflakes, koriander, komijn, paprikapoeder en oregano toe en bak alles 1 à 2 minuten. Voeg  linzen, tomaten, 300 ml water en teriyakisaus toe en laat alles ca. 15 minuten sudderen.

Stap 3

Schil de zoete aardappel, was deze en snijd in blokjes. Laat de kidneybonen uitlekken, doe ze met de zoete aardappel bij de chili en laat alles nogmaals ca. 20 à 25 minuten sudderen. Garneer de chili sin carne met yoghurt en koriander en serveer met de tortilla’s.

Recept-ID 53

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Schil de uien en knoflook, snijd de uien in reepjes en pers de knoflook. Halveer de paprika, maak schoon, was en snijd in reepjes. Laat de linzen uitlekken.

Verhit de olie in een pan, bak de uien en knoflook glazig, voeg de paprika, chiliflakes, koriander, komijn, paprikapoeder en oregano toe en bak alles 1 à 2 minuten. Voeg  linzen, tomaten, 300 ml water en teriyakisaus toe en laat alles ca. 15 minuten sudderen.

Schil de zoete aardappel, was deze en snijd in blokjes. Laat de kidneybonen uitlekken, doe ze met de zoete aardappel bij de chili en laat alles nogmaals ca. 20 à 25 minuten sudderen. Garneer de chili sin carne met yoghurt en koriander en serveer met de tortilla’s.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.