Gestoofd wild met jeneverbes en rozemarijn
Gestoofd wild met jeneverbes en rozemarijn

Gestoofd wild met jeneverbes en rozemarijn

totale tijd 16 u. 40 min.
10 min. voorbereidingstijd
2 u. 30 min. kooktijd
14 u. marineertijd

Mals wildzwijnenvlees, gestoofd in een saus van donker bier met aardse jenever en rozemarijn, gecombineerd met een kleurrijke peterseliepesto. Een perfecte balans tussen een rijke hartige smaak en een noot van verse kruiden.

Ingrediënten

2 porties
400 g
procureur van wild zwijn, in 8 porties gesneden
1 el
olie
2 
uien, fijngehakt
2 
knoflooktenen, gehakt
5 
gedroogde wilde paddenstoelen
1 tl
jeneverbessen, geplet
1 
takje verse rozemarijn
250 ml
donker bier

Voor de peterseliepesto:

40 g
verse peterselieblaadjes
1 
knoflookteen
2 el
pijnboompitten
3 el
extra vierge olijfolie
Voedingswaarde (per portie):1.880 kJ / 450 kcal
30 gVetten
35 gEiwitten
8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

400 g procureur van wild zwijn, in 8 porties gesneden – 60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el olie

Doe het wild in een ziplockzakje en laat ten minste 3 uur, tot wel 14 uur, marineren in Kikkoman Sojasaus. Verhit olie in een middelgrote kookpan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en schroei aan alle kanten totdat het bruin is (circa 3‑4 minuten per zijde). Haal de pan van het vuur. Haal het vlees uit de pan en zet apart voor later.

Stap 2

2  uien, fijngehakt – 2  knoflooktenen, gehakt – 5  gedroogde wilde paddenstoelen – 1 tl jeneverbessen, geplet – 1  takje verse rozemarijn – 250 ml donker bier – 80 ml Kikkoman Teriyakisaus met Geroosterd Sesamzaad

Voeg de gehakte ui en knoflook toe aan dezelfde pan. Roerbak 2‑3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de paddenstoelen, geplette jeneverbessen en het takje rozemarijn toe aan de pan. Roer goed zodat de smaken vrijkomen. Giet het donkere bier en Kikkoman Teriyakisaus met Sesam erbij en laat pruttelen, waarbij je eventuele bruine stukjes van de bodem schraapt. Doe het vlees terug in de pan. Doe het deksel erop en laat 1,5‑2 uur pruttelen op laag vuur. Roer af en toe tot het vlees mals en helemaal gaar is. Indien nodig kun je extra bier toevoegen zodat de saus niet te droog wordt. 

Stap 3

40 g verse peterselieblaadjes – 1  knoflookteen – 2 el pijnboompitten – 3 el extra vierge olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Doe de verse peterselieblaadjes, de knoflookteen, pijnboompitten en extra vierge olijfolie in een vijzel. Stamp tot een gladde pasta. Voeg Kikkoman Sojasaus toe en meng nogmaals. Serveer met het gestoofde wildzwijnenvlees.

Tip:

Je kunt dit gerecht serveren met je favoriete koolhydraatbron — brood, rijst, gerst, et cetera.

Recept-ID 1459

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

400 g procureur van wild zwijn, in 8 porties gesneden – 60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el olie

Doe het wild in een ziplockzakje en laat ten minste 3 uur, tot wel 14 uur, marineren in Kikkoman Sojasaus. Verhit olie in een middelgrote kookpan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en schroei aan alle kanten totdat het bruin is (circa 3‑4 minuten per zijde). Haal de pan van het vuur. Haal het vlees uit de pan en zet apart voor later.

2 uien, fijngehakt – 2 knoflooktenen, gehakt – 5 gedroogde wilde paddenstoelen – 1 tl jeneverbessen, geplet – 1 takje verse rozemarijn – 250 ml donker bier – 80 ml Kikkoman Teriyakisaus met Geroosterd Sesamzaad

Voeg de gehakte ui en knoflook toe aan dezelfde pan. Roerbak 2‑3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de paddenstoelen, geplette jeneverbessen en het takje rozemarijn toe aan de pan. Roer goed zodat de smaken vrijkomen. Giet het donkere bier en Kikkoman Teriyakisaus met Sesam erbij en laat pruttelen, waarbij je eventuele bruine stukjes van de bodem schraapt. Doe het vlees terug in de pan. Doe het deksel erop en laat 1,5‑2 uur pruttelen op laag vuur. Roer af en toe tot het vlees mals en helemaal gaar is. Indien nodig kun je extra bier toevoegen zodat de saus niet te droog wordt. 

40 g verse peterselieblaadjes – 1 knoflookteen – 2 el pijnboompitten – 3 el extra vierge olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Doe de verse peterselieblaadjes, de knoflookteen, pijnboompitten en extra vierge olijfolie in een vijzel. Stamp tot een gladde pasta. Voeg Kikkoman Sojasaus toe en meng nogmaals. Serveer met het gestoofde wildzwijnenvlees.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.