Chowder met oesterzwam en kip
In deze rijke, aromatische chowder worden sappige kip en oesterzwammen gecombineerd met Kikkoman Sojasaus, room en Hokkaidopompoen, perfect op smaak gebracht met komijn, laurier en zwarte peper.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
700 ml water – 75 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 50 ml droge witte wijn – 1 laurierblad – 1 tl komijn – 1 tl zwarte peperkorrels – 350 g kipfilet
Meng het water, de Kikkoman Sojasaus, wijn en de kruiden in een sauspan en breng aan de kook. Prik de kip meermaals in met een vork. Voeg toe aan de sauspan en laat circa 15 minuten pruttelen. Giet af en bewaar 500 ml van het kookvocht.
Stap 2
2 el plantaardige olie – 1 ui, in blokjes gesneden – 1 knoflookteentje, geperst – 250 g Hokkaidopompoen, in blokjes gesneden – 150 g oesterzwammen, in blokjes gesneden
Verhit olie in een pan en bak de ui, knoflook, pompoen en oesterzwammen circa 3 minuten. Blus af met de bewaarde bouillon en laat circa 10 minuten pruttelen.
Stap 3
2 el tarwebloem, type 405 – 100 ml room (ten minste 30% vet) – 1 el verse peterselie, gehakt
Scheur de kipfilet in kleine stukjes en voeg dit toe aan de groenten. Meng de room met de bloem in een kopje en voeg dit toe aan de chowder. Breng vervolgens al roerend aan de kook. Besprenkel met verse peterselie en serveer.
Tip:
Smaakt ook heerlijk met versgebakken stokbrood.
Recept-ID 1385
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer