Chowder met oesterzwam en kip
Chowder met oesterzwam en kip

Chowder met oesterzwam en kip

totale tijd45 min.
15 min.voorbereidingstijd
30 min.kooktijd

In deze rijke, aromatische chowder worden sappige kip en oesterzwammen gecombineerd met Kikkoman Sojasaus, room en Hokkaidopompoen, perfect op smaak gebracht met komijn, laurier en zwarte peper.

Ingrediënten

2 porties
700 ml
water
50 ml
droge witte wijn
1 
laurierblad
1 tl
komijn
1 tl
zwarte peperkorrels
350 g
kipfilet
2 el
plantaardige olie
1 
ui, in blokjes gesneden
1 
knoflookteentje, geperst
250 g
Hokkaidopompoen, in blokjes gesneden
150 g
oesterzwammen, in blokjes gesneden
2 el
tarwebloem, type 405
100 ml
room (ten minste 30% vet)
1 el
verse peterselie, gehakt
Voedingswaarde (per portie):2305 kJ / 548 kcal
27 gVetten
50,2 gEiwitten
21 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

700 ml water – 75 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus50 ml droge witte wijn – 1  laurierblad – 1 tl komijn – 1 tl zwarte peperkorrels – 350 g kipfilet

Meng het water, de Kikkoman Sojasaus, wijn en de kruiden in een sauspan en breng aan de kook. Prik de kip meermaals in met een vork. Voeg toe aan de sauspan en laat circa 15 minuten pruttelen. Giet af en bewaar 500 ml van het kookvocht.

Stap 2

2 el plantaardige olie – 1  ui, in blokjes gesneden – 1  knoflookteentje, geperst – 250 g Hokkaidopompoen, in blokjes gesneden – 150 g oesterzwammen, in blokjes gesneden

Verhit olie in een pan en bak de ui, knoflook, pompoen en oesterzwammen circa 3 minuten. Blus af met de bewaarde bouillon en laat circa 10 minuten pruttelen.

Stap 3

2 el tarwebloem, type 405 – 100 ml room (ten minste 30% vet) – 1 el verse peterselie, gehakt

Scheur de kipfilet in kleine stukjes en voeg dit toe aan de groenten. Meng de room met de bloem in een kopje en voeg dit toe aan de chowder. Breng vervolgens al roerend aan de kook. Besprenkel met verse peterselie en serveer.

Tip:

Smaakt ook heerlijk met versgebakken stokbrood.

Recept-ID 1385

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

700 ml water – 75 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus50 ml droge witte wijn – 1 laurierblad – 1 tl komijn – 1 tl zwarte peperkorrels – 350 g kipfilet

Meng het water, de Kikkoman Sojasaus, wijn en de kruiden in een sauspan en breng aan de kook. Prik de kip meermaals in met een vork. Voeg toe aan de sauspan en laat circa 15 minuten pruttelen. Giet af en bewaar 500 ml van het kookvocht.

2 el plantaardige olie – 1 ui, in blokjes gesneden – 1 knoflookteentje, geperst – 250 g Hokkaidopompoen, in blokjes gesneden – 150 g oesterzwammen, in blokjes gesneden

Verhit olie in een pan en bak de ui, knoflook, pompoen en oesterzwammen circa 3 minuten. Blus af met de bewaarde bouillon en laat circa 10 minuten pruttelen.

2 el tarwebloem, type 405 – 100 ml room (ten minste 30% vet) – 1 el verse peterselie, gehakt

Scheur de kipfilet in kleine stukjes en voeg dit toe aan de groenten. Meng de room met de bloem in een kopje en voeg dit toe aan de chowder. Breng vervolgens al roerend aan de kook. Besprenkel met verse peterselie en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.