Soja-chili-karamel-kippenvleugels

2,5 2 beoordelingen
totale tijd 50 min.
10 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd

Ingrediënten

6 porties
1 kg
kippenvleugels
4 eetlepels
bruine suiker
2 eetlepels
rijstazijn
2 
rode chilipepers, fijn gehakt en wat meer om te garneren
1 eetlepel
sesamzaad
2 
citroenen, gehalveerd en gesmoord om te serveren
Voedingswaarde (per portie): 1217 kJ  /  291 kcal
15,1 g Vetten
24,4 g Eiwitten
14,2 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220°C / boven- en onderwarmte 180°C / gasniveau 7. Leg de kippenvleugels op een platte bakplaat en laat ze 20 minuten lang bakken.

Stap 2

Meng de resterende ingrediënten tot een saus. Haal de kippenvleugels uit de oven meng ze goed gelijkmatig door de saus. Bak ze daarna nog 15-20 minuten tot de kippenvleugels kleverig en gaar zijn. Draai de vleugels wel om de 5 minuten om, zodat de suiker niet aanbrandt en de vleugels gelijkmatig met saus bedekt blijven. Smoor ondertussen op middenhoog de gehalveerde citroenen in een pan.

Stap 3

Haal de vleugels uit de oven en serveer ze op een dienblad. Haal de rest van de saus van de bakplaat en besprenkel de bovenkant van de kippenvleugels ermee. Laat vóór het serveren wat afkoelen. Bestrooi met wat chili en druppel het sap van de gesmoorde citroen over de kippenvleugels en serveer ze.

Recept-ID 146

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de oven voor op 220°C / boven- en onderwarmte 180°C / gasniveau 7. Leg de kippenvleugels op een platte bakplaat en laat ze 20 minuten lang bakken.

Meng de resterende ingrediënten tot een saus. Haal de kippenvleugels uit de oven meng ze goed gelijkmatig door de saus. Bak ze daarna nog 15-20 minuten tot de kippenvleugels kleverig en gaar zijn. Draai de vleugels wel om de 5 minuten om, zodat de suiker niet aanbrandt en de vleugels gelijkmatig met saus bedekt blijven. Smoor ondertussen op middenhoog de gehalveerde citroenen in een pan.

Haal de vleugels uit de oven en serveer ze op een dienblad. Haal de rest van de saus van de bakplaat en besprenkel de bovenkant van de kippenvleugels ermee. Laat vóór het serveren wat afkoelen. Bestrooi met wat chili en druppel het sap van de gesmoorde citroen over de kippenvleugels en serveer ze.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.