Savooiekoolroulade met tomaten-peperkoeksaus

totale tijd 55 min.

Ingrediënten

2 porties
4 
grote bladeren van een savooiekool
1 
sjalot
1 
bosje peterselie
250 g
rundergehakt
1 theelepel
mosterd
 ½ theelepel
grof gemalen peper
4 
grote tomaten
1 
kleine ui
1 
takje tijm
200 ml
groentebouillon
1 eetlepel
tomatenpuree
suiker
peperkoekkruiden (of gemalen kaneel en gember)
Voedingswaarde (per portie): 1444 kJ  /  345 kcal
18,5 g Vetten
33,1 g Eiwitten
10,9 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Blancheer de savooiekoolbladeren ca. 3 minuten in kokend gezouten water, spoel ze af met koud water en snijd de dikke delen van de stronk in dunnere plakken. Schil de sjalot, was de peterselie en hak beide ingrediënten fijn.

Stap 2

Meng het gehakt met sjalot, peterselie, mosterd en peper en breng het op smaak met een beetje Kikkoman sojasaus. Verdeel het gehakt over de savooiekoolbladeren, rol ze stevig op en bind ze dicht met keukentouw.

Stap 3

Was de tomaten en snijd ze grof in blokjes. Pel en snipper de ui. Pluk de tijm van de steel en doe deze samen met de tomaten en de ui in een ovenvaste schaal. Giet de bouillon erover, leg de roulades erop en bak het gerecht in ca. 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden. Draai de roulades af en toe om.

Stap 4

Leg de roulades na het bakken op een bord en laat eventueel de resterende vloeistof even inkoken. Breng de tomatenpuree op smaak met suiker, peperkoekkruiden en sojasaus en giet dit over de roulades.

Tip:

een lichte aardappelpuree past hier goed bij.

Recept-ID 259

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Blancheer de savooiekoolbladeren ca. 3 minuten in kokend gezouten water, spoel ze af met koud water en snijd de dikke delen van de stronk in dunnere plakken. Schil de sjalot, was de peterselie en hak beide ingrediënten fijn.

Meng het gehakt met sjalot, peterselie, mosterd en peper en breng het op smaak met een beetje Kikkoman sojasaus. Verdeel het gehakt over de savooiekoolbladeren, rol ze stevig op en bind ze dicht met keukentouw.

Was de tomaten en snijd ze grof in blokjes. Pel en snipper de ui. Pluk de tijm van de steel en doe deze samen met de tomaten en de ui in een ovenvaste schaal. Giet de bouillon erover, leg de roulades erop en bak het gerecht in ca. 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden. Draai de roulades af en toe om.

Leg de roulades na het bakken op een bord en laat eventueel de resterende vloeistof even inkoken. Breng de tomatenpuree op smaak met suiker, peperkoekkruiden en sojasaus en giet dit over de roulades.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.