Sushi-cake met rosbief en avocado
voor 1 broodblik, ca. 15x8x5 cm
Ingrediënten
Voor het roerei
Voor de mierikswortelcrème
Voorbereiding
Stap 1
Meng voor het roerei het ei, de suiker en het zout goed door elkaar. Smeer een koekenpan met anti-aanbaklaag in met een met olie bevochtigde keukenrol. Giet het eimengsel in de koude pan en bak het op matig vuur (zodat het niet gaat verbranden) tot het is gestold. Verbrokkel het roerei in kleine stukjes met een aardappelstamper.
Stap 2
Snijd het vruchtvlees van de avocado en de komkommer in kleine blokjes en meng deze met de mayonaise. Snijd de rosbief in plakjes.
Stap 3
Voor de mierikswortelcrème: meng de mierikswortel en roomkaas goed en doe het mengel in een kleine spuitzak.
Stap 4
Bekleed de bakvorm met vershoudfolie en verdeel de plakjes rosbief over de bodem. Verdeel hierover de avocado-komkommer-mayonaise. Verdeel de helft van de sushi-rijst erover. Leg eerst het nori-vel en vervolgens het roerei erop en dek het af met de rest van de sushi-rijst.
Stap 5
Dek het geheel af met vershoudfolie en druk dit licht aan zodat er geen gaten ontstaan. Was de tomaten en snijd ze in plakjes.
Stap 6
Verwijder voor het serveren de vershoudfolie, leg een bord op de sushi-cake en draai hem om. Verwijder de resterende vershoudfolie en bestrijk de rosbief met teriyaki saus. Garneer de sushi-cake op 4 plekken gelijkmatig met de mierikswortelcrème, versier hem met de plakjes tomaat en de tuinkers. Serveer de sushi-cake met sojasaus en smullen maar!
Recept-ID 44
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer