Sushi-cake met rosbief en avocado

totale tijd 25 min.
25 min. voorbereidingstijd

voor 1 broodblik, ca. 15x8x5 cm

Ingrediënten

1 porties
200 g
gekookte sushi-rijst
 ½ 
avocado
20 
komkommer (zonder zaadjes)
1 eetlepel
mayonaise
50 g
rosbief in plakjes
 ½ 
nori-vel
1 rode en 1 gele mini-pruimtomaat
een beetje tuinkers

Voor het roerei

1 
vers ei
2 snufje
suiker
1 snufje
zout
een beetje plantaardige olie

Voor de mierikswortelcrème

1 theelepel
mierikswortel (glas)
1 eetlepel
roomkaas
Voedingswaarde (per portie): 959 kJ  /  229 kcal
14,3 g Vetten
7 g Eiwitten
17,1 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Meng voor het roerei het ei, de suiker en het zout goed door elkaar. Smeer een koekenpan met anti-aanbaklaag in met een met olie bevochtigde keukenrol. Giet het eimengsel in de koude pan en bak het op matig vuur (zodat het niet gaat verbranden) tot het is gestold. Verbrokkel het roerei in kleine stukjes met een aardappelstamper.

Stap 2

Snijd het vruchtvlees van de avocado en de komkommer in kleine blokjes en meng deze met de mayonaise. Snijd de rosbief in plakjes.

Stap 3

Voor de mierikswortelcrème: meng de mierikswortel en roomkaas goed en doe het mengel in een kleine spuitzak.

Stap 4

Bekleed de bakvorm met vershoudfolie en verdeel de plakjes rosbief over de bodem. Verdeel hierover de avocado-komkommer-mayonaise. Verdeel de helft van de sushi-rijst erover. Leg eerst het nori-vel en vervolgens het roerei erop en dek het af met de rest van de sushi-rijst.

Stap 5

Dek het geheel af met vershoudfolie en druk dit licht aan zodat er geen gaten ontstaan. Was de tomaten en snijd ze in plakjes.

Stap 6

Verwijder voor het serveren de vershoudfolie, leg een bord op de sushi-cake en draai hem om. Verwijder de resterende vershoudfolie en bestrijk de rosbief met teriyaki saus. Garneer de sushi-cake op 4 plekken gelijkmatig met de mierikswortelcrème, versier hem met de plakjes tomaat en de tuinkers. Serveer de sushi-cake met sojasaus en smullen maar!

Recept-ID 44

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Meng voor het roerei het ei, de suiker en het zout goed door elkaar. Smeer een koekenpan met anti-aanbaklaag in met een met olie bevochtigde keukenrol. Giet het eimengsel in de koude pan en bak het op matig vuur (zodat het niet gaat verbranden) tot het is gestold. Verbrokkel het roerei in kleine stukjes met een aardappelstamper.

Snijd het vruchtvlees van de avocado en de komkommer in kleine blokjes en meng deze met de mayonaise. Snijd de rosbief in plakjes.

Voor de mierikswortelcrème: meng de mierikswortel en roomkaas goed en doe het mengel in een kleine spuitzak.

Bekleed de bakvorm met vershoudfolie en verdeel de plakjes rosbief over de bodem. Verdeel hierover de avocado-komkommer-mayonaise. Verdeel de helft van de sushi-rijst erover. Leg eerst het nori-vel en vervolgens het roerei erop en dek het af met de rest van de sushi-rijst.

Dek het geheel af met vershoudfolie en druk dit licht aan zodat er geen gaten ontstaan. Was de tomaten en snijd ze in plakjes.

Verwijder voor het serveren de vershoudfolie, leg een bord op de sushi-cake en draai hem om. Verwijder de resterende vershoudfolie en bestrijk de rosbief met teriyaki saus. Garneer de sushi-cake op 4 plekken gelijkmatig met de mierikswortelcrème, versier hem met de plakjes tomaat en de tuinkers. Serveer de sushi-cake met sojasaus en smullen maar!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.