

Spiesjes met paddenstoel en prei in ponzusaus
Deze spiesjes met paddenstoel en prei, op smaak gebracht met rozemarijn, knoflook en Kikkoman Ponzu Citroen, vormen een eenvoudig maar heerlijk gerecht — ideaal voor bij de barbecue of als snelle maaltijd.
Voorbereiding
Stap 1

500 g paddenstoelen (bijvoorbeeld oesterzwam, champignon of shimeji) – 1 kleine prei – 75 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 1 takje verse rozemarijn – 1 tl honing – 3 knoflooktenen – 1 snufje peper
Snijd de champignons in reepjes of breek ze in kleinere stukjes. Doe ze in een kom. Snijd de prei in stukjes van 5‑6 cm. Snijd de dikkere stukken doormidden.
Hak de knoflook en rozemarijn fijn. Voeg Kikkoman Ponzu Citroen, honing, knoflook en rozemarijn toe aan de paddenstoelen en breng op smaak met zwarte peper.
Stap 2

Reig de paddenstoelen en prei aan de spiesjes, waarbij je ze steeds afwisselt. Bewaar de overgebleven marinade voor later.
Stap 3

1 tl togarashikruiden
Bestrooi de spiesjes met de togarashikruiden en gril ze dan op hoge temperatuur of op het vuur tot ze aan beide kanten even bruin zijn. Smeer tijdens het grillen in met de overgebleven marinade.
Tip:
In plaats van togarashikruiden kun je ook chilivlokken, sesamzaadjes (bij voorkeur gekleurde), gemalen peper, gemalen gember en verpulverde norivellen gebruiken — of gebruik simpelweg chili, sesam en gember.
Recept-ID 1449
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer