Spiesjes met paddenstoel en prei in ponzusaus
Spiesjes met paddenstoel en prei in ponzusaus

Spiesjes met paddenstoel en prei in ponzusaus

4,3 3 beoordelingen
totale tijd 45 min.
25 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Deze spiesjes met paddenstoel en prei, op smaak gebracht met rozemarijn, knoflook en Kikkoman Ponzu Citroen, vormen een eenvoudig maar heerlijk gerecht — ideaal voor bij de barbecue of als snelle maaltijd.

Ingrediënten

2 porties
500 g
paddenstoelen (bijvoorbeeld oesterzwam, champignon of shimeji)
1 
kleine prei
1 
takje verse rozemarijn
1 tl
honing
3 
knoflooktenen
1 snufje
peper
1 tl
togarashikruiden
Voedingswaarde (per portie):470 kJ / 112 kcal
1 gVetten
8 gEiwitten
21 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

500 g paddenstoelen (bijvoorbeeld oesterzwam, champignon of shimeji) – 1  kleine prei – 75 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1  takje verse rozemarijn – 1 tl honing – 3  knoflooktenen – 1 snufje peper

Snijd de champignons in reepjes of breek ze in kleinere stukjes. Doe ze in een kom. Snijd de prei in stukjes van 5‑6 cm. Snijd de dikkere stukken doormidden.

Hak de knoflook en rozemarijn fijn. Voeg Kikkoman Ponzu Citroen, honing, knoflook en rozemarijn toe aan de paddenstoelen en breng op smaak met zwarte peper.

Stap 2

Reig de paddenstoelen en prei aan de spiesjes, waarbij je ze steeds afwisselt. Bewaar de overgebleven marinade voor later.

Stap 3

1 tl togarashikruiden

Bestrooi de spiesjes met de togarashikruiden en gril ze dan op hoge temperatuur of op het vuur tot ze aan beide kanten even bruin zijn. Smeer tijdens het grillen in met de overgebleven marinade.

Tip:

In plaats van togarashikruiden kun je ook chilivlokken, sesamzaadjes (bij voorkeur gekleurde), gemalen peper, gemalen gember en verpulverde norivellen gebruiken — of gebruik simpelweg chili, sesam en gember.

Recept-ID 1449

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

500 g paddenstoelen (bijvoorbeeld oesterzwam, champignon of shimeji) – 1 kleine prei – 75 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 takje verse rozemarijn – 1 tl honing – 3 knoflooktenen – 1 snufje peper

Snijd de champignons in reepjes of breek ze in kleinere stukjes. Doe ze in een kom. Snijd de prei in stukjes van 5‑6 cm. Snijd de dikkere stukken doormidden.

Hak de knoflook en rozemarijn fijn. Voeg Kikkoman Ponzu Citroen, honing, knoflook en rozemarijn toe aan de paddenstoelen en breng op smaak met zwarte peper.

Reig de paddenstoelen en prei aan de spiesjes, waarbij je ze steeds afwisselt. Bewaar de overgebleven marinade voor later.

1 tl togarashikruiden

Bestrooi de spiesjes met de togarashikruiden en gril ze dan op hoge temperatuur of op het vuur tot ze aan beide kanten even bruin zijn. Smeer tijdens het grillen in met de overgebleven marinade.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.