Bowl met gekaramelliseerde kikkererwten in teriyakimarinade
Bowl met gekaramelliseerde kikkererwten in teriyakimarinade

Bowl met gekaramelliseerde kikkererwten in teriyakimarinade

totale tijd20 min.
10 min.voorbereidingstijd
10 min.kooktijd

Kikkererwten gekaramelliseerd in een teriyakimarinade met ahornsiroop geven dit gerecht een zoete en pittige smaak, extra benadrukt door gerooktepaprikapoeder en chilipeper. Avocado, groene erwten, tonijnfilets en een saus van zongedroogde tomaten voegen frisheid en rijkdom toe aan dit aromatische gerecht. Het is de perfecte keuze voor liefhebbers van de Aziatische keuken en gezonde voeding.

Ingrediënten

2 porties
300 g
gekookte kikkererwten
1 el
ahornsiroop
1 tl
gerooktepaprikapoeder
 ½ tl
chilivlokken
1 
avocado, in blokjes gesneden
80 g
gekookte groene erwten
150 g
tonijnfilets in olie

Saus:

1 el
olijfolie
2 el
limoensap
2 el
zongedroogde tomaten in olie
1 el
gehakte bieslook

Garnering:

2 el
cashewnoten
peterselie
Voedingswaarde (per portie):2715 kJ / 649 kcal
34,5 gVetten
38 gEiwitten
46,4 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g gekookte kikkererwten – 2 el Kikkoman Teriyaki Marinade1 el ahornsiroop – 1 tl gerooktepaprikapoeder –  ½ tl chilivlokken

Meng de Kikkoman Teriyaki Marinade, de ahornsiroop, het gerooktepaprikapoeder en de chilivlokken in een kom. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en meng de ingrediënten goed. 
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de gemarineerde kikkererwten toe. Bak ze ongeveer 5-7 minuten tot ze gekaramelliseerd en krokant zijn. Doe ze in een kom.

Stap 2

1  avocado, in blokjes gesneden – 80 g gekookte groene erwten – 150 g tonijnfilets in olie

Voeg de avocadoblokjes, gekookte groene erwten en uitgelekte tonijn toe aan de kom met gekaramelliseerde kikkererwten.

Stap 3

1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el olijfolie – 2 el limoensap – 2 el zongedroogde tomaten in olie – 1 el gehakte bieslook – 2 el cashewnoten om te strooien – peterselie voor garnering

Meng de olijfolie met de Kikkoman Sojasaus en het limoensap in een aparte kom. Voeg de fijngesneden zongedroogde tomaten en de bieslook toe. Giet de saus over de ingrediënten. Bestrooi met cashewnoten en garneer met peterselie.

Recept-ID 1218

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g gekookte kikkererwten – 2 el Kikkoman Teriyaki Marinade1 el ahornsiroop – 1 tl gerooktepaprikapoeder – ½ tl chilivlokken

Meng de Kikkoman Teriyaki Marinade, de ahornsiroop, het gerooktepaprikapoeder en de chilivlokken in een kom. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en meng de ingrediënten goed. 
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de gemarineerde kikkererwten toe. Bak ze ongeveer 5-7 minuten tot ze gekaramelliseerd en krokant zijn. Doe ze in een kom.

1 avocado, in blokjes gesneden – 80 g gekookte groene erwten – 150 g tonijnfilets in olie

Voeg de avocadoblokjes, gekookte groene erwten en uitgelekte tonijn toe aan de kom met gekaramelliseerde kikkererwten.

1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el olijfolie – 2 el limoensap – 2 el zongedroogde tomaten in olie – 1 el gehakte bieslook – 2 el cashewnoten om te strooien – peterselie voor garnering

Meng de olijfolie met de Kikkoman Sojasaus en het limoensap in een aparte kom. Voeg de fijngesneden zongedroogde tomaten en de bieslook toe. Giet de saus over de ingrediënten. Bestrooi met cashewnoten en garneer met peterselie.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.