

Bowl met gekaramelliseerde kikkererwten in teriyakimarinade
Kikkererwten gekaramelliseerd in een teriyakimarinade met ahornsiroop geven dit gerecht een zoete en pittige smaak, extra benadrukt door gerooktepaprikapoeder en chilipeper. Avocado, groene erwten, tonijnfilets en een saus van zongedroogde tomaten voegen frisheid en rijkdom toe aan dit aromatische gerecht. Het is de perfecte keuze voor liefhebbers van de Aziatische keuken en gezonde voeding.
Ingrediënten
Saus:
Garnering:
Voorbereiding
Stap 1

300 g gekookte kikkererwten – 2 el Kikkoman Teriyaki Marinade – 1 el ahornsiroop – 1 tl gerooktepaprikapoeder – ½ tl chilivlokken
Meng de Kikkoman Teriyaki Marinade, de ahornsiroop, het gerooktepaprikapoeder en de chilivlokken in een kom. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en meng de ingrediënten goed.
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de gemarineerde kikkererwten toe. Bak ze ongeveer 5-7 minuten tot ze gekaramelliseerd en krokant zijn. Doe ze in een kom.
Stap 2

1 avocado, in blokjes gesneden – 80 g gekookte groene erwten – 150 g tonijnfilets in olie
Voeg de avocadoblokjes, gekookte groene erwten en uitgelekte tonijn toe aan de kom met gekaramelliseerde kikkererwten.
Stap 3

1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el olijfolie – 2 el limoensap – 2 el zongedroogde tomaten in olie – 1 el gehakte bieslook – 2 el cashewnoten om te strooien – peterselie voor garnering
Meng de olijfolie met de Kikkoman Sojasaus en het limoensap in een aparte kom. Voeg de fijngesneden zongedroogde tomaten en de bieslook toe. Giet de saus over de ingrediënten. Bestrooi met cashewnoten en garneer met peterselie.
Recept-ID 1218
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer