

In de oven gebakken cataplana met mosselen en gamba’s
Eén pot, puur genot: Deze aromatische cataplana met mosselen en scampi's is eenvoudig te maken en brengt de kruiden van de Middellandse Zee rechtstreeks naar uw bord.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
Plaats de mosselen en garnalen in koud water.
Stap 2
Spoel, schil en snijd de aardappelen in kleine stukjes. Spoel vervolgens de paprika's en de trostomaten af en hak ze in kleine stukjes.
Stap 3
Snijd het spek in grove blokjes. Pel en snijd de ui en knoflook en fruit ze in een pan op laag vuur met de olijfolie en het spek.
Stap 4
Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder en de laurierblaadjes toe. Giet de witte wijn erbij en laat het vocht tot de helft inkoken.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 6
Voeg nu de tomaten, paprika's en aardappelen toe. Voeg de visbouillon toe en breng op smaak met suiker en Kikkoman sojasaus.
Stap 7
Doe de mosselen en gamba's in de pan en gaar ze samen in de oven op de middelste plaat.
Stap 8
Hak ondertussen de koriander en peterselie fijn en pluk de tijmblaadjes. Garneer met de verse kruiden voor het serveren.
Recept-ID 1067
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer