In de oven gebakken cataplana met mosselen en gamba’s

4,3 3 beoordelingen
totale tijd 85 min.
25 min. voorbereidingstijd
60 min. kooktijd

Eén pot, puur genot: Deze aromatische cataplana met mosselen en scampi's is eenvoudig te maken en brengt de kruiden van de Middellandse Zee rechtstreeks naar uw bord.

Ingrediënten

4 porties
1 kg
verse mosselen
8 
rauwe gamba’s, met kop en schaal
500 g
vastkokende aardappelen
1 
ui
1 
teentje knoflook
80 g
buikspek (plakjes)
400 g
trostomaten
2 
paprika's (geel, rood)
6 eetlepels
olijfolie
2 theelepels
zoete paprika
1 eetlepel
tomatenpuree
250 ml
witte wijn
200 ml
visbouillon
2 
laurierblaadjes
1 snufje
suiker
3 
takjes tijm
 ½ bos(je)
verse korianderblaadjes
2 eetlepels
bladpeterselieblaadjes
Voedingswaarde (per portie): 2589 kJ  /  617 kcal
22,9 g Vetten
42,9 g Eiwitten
45,6 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Plaats de mosselen en garnalen in koud water.

Stap 2

Spoel, schil en snijd de aardappelen in kleine stukjes. Spoel vervolgens de paprika's en de trostomaten af en hak ze in kleine stukjes.

Stap 3

Snijd het spek in grove blokjes. Pel en snijd de ui en knoflook en fruit ze in een pan op laag vuur met de olijfolie en het spek.

Stap 4

Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder en de laurierblaadjes toe. Giet de witte wijn erbij en laat het vocht tot de helft inkoken.

Stap 5

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 6

Voeg nu de tomaten, paprika's en aardappelen toe. Voeg de visbouillon toe en breng op smaak met suiker en Kikkoman sojasaus.

Stap 7

Doe de mosselen en gamba's in de pan en gaar ze samen in de oven op de middelste plaat.

Stap 8

Hak ondertussen de koriander en peterselie fijn en pluk de tijmblaadjes. Garneer met de verse kruiden voor het serveren.

Recept-ID 1067

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Plaats de mosselen en garnalen in koud water.

Spoel, schil en snijd de aardappelen in kleine stukjes. Spoel vervolgens de paprika's en de trostomaten af en hak ze in kleine stukjes.

Snijd het spek in grove blokjes. Pel en snijd de ui en knoflook en fruit ze in een pan op laag vuur met de olijfolie en het spek.

Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder en de laurierblaadjes toe. Giet de witte wijn erbij en laat het vocht tot de helft inkoken.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Voeg nu de tomaten, paprika's en aardappelen toe. Voeg de visbouillon toe en breng op smaak met suiker en Kikkoman sojasaus.

Doe de mosselen en gamba's in de pan en gaar ze samen in de oven op de middelste plaat.

Hak ondertussen de koriander en peterselie fijn en pluk de tijmblaadjes. Garneer met de verse kruiden voor het serveren.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.