

Met soja, sinaasappel & honing geglazuurde gebraden kalkoen
Gebraden kalkoen in een marinade van sinaasappelsap, honing en Kikkoman sojasaus, geserveerd met spruitjes - zo smaakt Kerstmis!
Voorbereiding
Stap 1
Voor de vulling Snijd het stokbrood in kleine blokjes voor de vulling. Sauteer het spek in een pan met 3 el koolzaadolie. Voeg de blokjes stokbrood toe en sauteer deze.
Stap 2
Doe het geheel vervolgens in een kom en giet de melk en 4 el sojasaus eroverheen. Voeg het ei en de geraspte nootmuskaat toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 3
Plaats een ovenschaal in de oven en verwarm deze voor op 160 °C.
Stap 4
Vul de kalkoen vanuit de nek met het broodmengsel en leg het in de ovenschaal. Laat het in de oven ca. 90 minuten garen of volg de instructies.
Stap 5
Meng honing, sinaasappelsap en 4 el Kikkoman sojasaus tot een glazuur. Bestrijk de huid van de kalkoen na een uur garen regelmatig met het glazuur van sinaasappel en soja.
Stap 6
Was en droog ondertussen de aardappelen, spruitjes en pastinaak. Schil de aardappelen en leg deze in koud water. Laat de aardappelen ca. een half uur koken voordat de kalkoen gaar is.
Stap 7
Schil de pastinaak en snijd deze naar wens. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes, snijd de steeltjes kruislings in en blancheer ze dan ca. 4 minuten in kokend water.
Stap 8
Voeg de pastinaak en spruitjes het laatste half uur toe aan de kalkoen in de ovenschaal.
Stap 9
Snijd de granaatappel doormidden en tik met een lepel op de buitenkant boven een kom om de pitjes die eruit vallen op te vangen.
Stap 10
Zet de oven hoger, op 200 °C, en bak de kalkoen de laatste 10 minuten bruin. Vergeet niet de huid met het glazuur in te blijven smeren.
Stap 11
Serveer de kalkoen met de aardappelen, pastinaak en spruitjes, en garneer met granaatappelpitjes.
Recept-ID 1089
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer