Shabu-shabu, stoofpot met rundvlees en groenten
Shabu-shabu, stoofpot met rundvlees en groenten

Shabu-shabu, stoofpot met rundvlees en groenten

totale tijd80 min.
20 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd
40 min.koeltijd

Geniet van een gezamenlijk diner met deze shabu-shabu, een stoofpot waarin mals rundvlees en verse groenten drijven in een heerlijke bouillon, perfect om in te dippen en te delen met vrienden en familie.

Ingrediënten

2 porties

Bouillon:

1 l
instant dashi
80 g
wortelen
80 g
Chinese kool
80 g
verse shimeji
50 g
verse shiitake
90 g
tofu naturel

Bijgerecht:

150 g
ossenhaas
80 g
broccoli
50 g
tempurameel
45 ml
water
150 ml
raapzaadolie
80 g
gekookte rode biet
10 g
ingelegde gember
20 ml
citroensap

Saus:

20 g
witte radijs

Garnering:

1 el
lente-ui
Voedingswaarde (per portie):2311 kJ / 552 kcal
30,3 gVetten
32 gEiwitten
28,9 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1 l instant dashi – 80 g wortelen – 80 g Chinese kool – 80 g verse shimeji – 50 g verse shiitake – 90 g tofu naturel – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Bereid de dashi volgens de instructies op de verpakking. Snijd de wortel en kool in kleinere stukjes. Maak de paddenstoelen schoon. Voeg de groente toe aan de bouillon en laat 10 minuten koken. Voeg ten slotte de in blokjes gesneden tofu en Kikkoman Sojasaus toe.

Stap 2

150 g ossenhaas

Leg de ossenhaas 40-50 minuten in de vriezer. Snijd het daarna in dunne plakjes.

Stap 3

80 g broccoli – 50 g tempurameel – 45 ml water – 30 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl150 ml raapzaadolie

Maak de broccoli schoon en snijd zo nodig wat kleiner. Meng het water en tempurameel tot een beslag en dip de broccoli hierin. Bedek de broccoli vervolgens met Kikkoman Panko en frituur 3-5 minuten in hete olie tot ze goudbruin zijn.

Stap 4

80 g gekookte rode biet – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie10 g ingelegde gember – 20 ml citroensap

Snijd de rode biet in frietjes en meng met Kikkoman Sesamolie, gehakte gember en citroensap.

Stap 5

80 g Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus20 g witte radijs – 1 el lente-ui

Rasp de radijs en meng met Kikkoman Sojasaus. Snijd de lente-ui. Zet de klaargemaakte bouillon op tafel, decoreer met de gehakte lente-ui en leg de bijgerechten op aparte borden. Dip het rundvlees 10-15 seconden in de bouillon, kies een topping naar keuze (rode biet, radijs of broccoli) en dip in de saus.

Tip:

Gebruik eventueel een elektrische snijmachine om het vlees in dunne plakjes te snijden.

Recept-ID 1374

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 l instant dashi – 80 g wortelen – 80 g Chinese kool – 80 g verse shimeji – 50 g verse shiitake – 90 g tofu naturel – 40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Bereid de dashi volgens de instructies op de verpakking. Snijd de wortel en kool in kleinere stukjes. Maak de paddenstoelen schoon. Voeg de groente toe aan de bouillon en laat 10 minuten koken. Voeg ten slotte de in blokjes gesneden tofu en Kikkoman Sojasaus toe.

150 g ossenhaas

Leg de ossenhaas 40-50 minuten in de vriezer. Snijd het daarna in dunne plakjes.

80 g broccoli – 50 g tempurameel – 45 ml water – 30 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl150 ml raapzaadolie

Maak de broccoli schoon en snijd zo nodig wat kleiner. Meng het water en tempurameel tot een beslag en dip de broccoli hierin. Bedek de broccoli vervolgens met Kikkoman Panko en frituur 3-5 minuten in hete olie tot ze goudbruin zijn.

80 g gekookte rode biet – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie10 g ingelegde gember – 20 ml citroensap

Snijd de rode biet in frietjes en meng met Kikkoman Sesamolie, gehakte gember en citroensap.

80 g Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus20 g witte radijs – 1 el lente-ui

Rasp de radijs en meng met Kikkoman Sojasaus. Snijd de lente-ui. Zet de klaargemaakte bouillon op tafel, decoreer met de gehakte lente-ui en leg de bijgerechten op aparte borden. Dip het rundvlees 10-15 seconden in de bouillon, kies een topping naar keuze (rode biet, radijs of broccoli) en dip in de saus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.