

Groentespiesen
Voorbereiding
Stap 1
Was de chilipepers en verwijder de steelaanzetten. Was de shiitake en snijd de wortels eraf. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en en snijd hem in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Steek de verschillende groentesoorten op de spiesen.
Stap 2
Verwarm de plantaardige olie in een pan en braad de groentespiesen op middelhoog vuur ca. 3 minuten met deksel. Draai de spiesen en braad ze nog ca. 3 minuten. Leg de spiesen op een bord en houd ze warm.
Stap 3
Giet de resterende olie uit de pan. Giet de yakitori-saus (of Kikkoman saus voor rijst) erbij en verwarm.
Stap 4
Bestrooi de spiesen met de saus en serveer ze.
Bij de bereiding zonder Kikkoman yakitori-saus (of Kikkoman saus voor rijst):
Tot en met het braden is de bereiding van de spiesen hetzelfde. Giet de resterende olie uit de pan. Doe de witte wijn en de suiker erbij en laat koken tot de suiker is opgelost. Doe de sojasaus, het uienpoeder en het knoflookpoedert erbij en meng alles goed.
Bestrooi de spiesen met de saus en serveer ze.
Recept-ID 181
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer