Groentespiesen
Groentespiesen

Groentespiesen

totale tijd20 min.
10 min.voorbereidingstijd
10 min.kooktijd

Ingrediënten

6 porties
8 
chilipepers om te braden / braadpaprika's (of groene asperges)
80 g
shiitake (of oesterzwammen)
80 g
courgette (of prei)
1 el
plantaardige olie

Of

Of Saus voor de groentespies:

3 el
milde witte wijn
1 tl
suiker
1 tl
uienpoeder
 ½ tl
knoflookpoeder
Voedingswaarde (per portie):192 kJ / 45 kcal
1,6 gVetten
1,2 gEiwitten
6,7 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Was de chilipepers en verwijder de steelaanzetten. Was de shiitake en snijd de wortels eraf. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en en snijd hem in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Steek de verschillende groentesoorten op de spiesen. 

Stap 2

Verwarm de plantaardige olie in een pan en braad de groentespiesen op middelhoog vuur ca. 3 minuten met deksel. Draai de spiesen en braad ze nog ca. 3 minuten. Leg de spiesen op een bord en houd ze warm. 

Stap 3

Giet de resterende olie uit de pan. Giet de yakitori-saus (of Kikkoman saus voor rijst) erbij en verwarm. 

Stap 4

Bestrooi de spiesen met de saus en serveer ze. 

Bij de bereiding zonder Kikkoman yakitori-saus (of Kikkoman saus voor rijst):

Tot en met het braden is de bereiding van de spiesen hetzelfde. Giet de resterende olie uit de pan. Doe de witte wijn en de suiker erbij en laat koken tot de suiker is opgelost. Doe de sojasaus, het uienpoeder en het knoflookpoedert erbij en meng alles goed. 

Bestrooi de spiesen met de saus en serveer ze. 

Recept-ID 181

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Was de chilipepers en verwijder de steelaanzetten. Was de shiitake en snijd de wortels eraf. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en en snijd hem in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Steek de verschillende groentesoorten op de spiesen. 

Verwarm de plantaardige olie in een pan en braad de groentespiesen op middelhoog vuur ca. 3 minuten met deksel. Draai de spiesen en braad ze nog ca. 3 minuten. Leg de spiesen op een bord en houd ze warm. 

Giet de resterende olie uit de pan. Giet de yakitori-saus (of Kikkoman saus voor rijst) erbij en verwarm. 

Bestrooi de spiesen met de saus en serveer ze. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.