

Enoki-spek-wraps
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C / boven- en onderwarmte 180°C / gasniveau 7. Bekleed een platte bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Wikkel de champignons in de plakjes spek, laat de bovenste uiteinden eruit komen. Prik ze dan eventueel vast met een cocktailprikker. Leg ze op de bedekte bakplaat.
Stap 3
Meng de ahornsiroop met de sojasaus en bestrijk dit mengsel ruim over de wraps. Bak daarna de rolletjes voor 10 minuten. Na deze 10 minuten haal je het vocht dat vanuit het spek is gekomen weg, Dit vocht zorgt ervoor dat de spek niet mooi bruin wordt. Bestrijk daarna opnieuw de rolletjes met het mengsel en laat ze nog 10-15 minuten bakken tot het spek gaar, kleverig en goudgeel is.
Stap 4
Verwijder de cocktailprikkers en bestrijk voor de laatste keer met mengsel, bestrooi met sesamzaad en laat nogmaals enkele minuten bakken om het zaad te roosteren. Serveer ze dan meteen op tafel en geniet.
Recept-ID 59
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer