Tofu-roerbaknoedels: vegetarische chow mein

totale tijd 15 min.
10 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Kantonese roerbaknoedels met tofu en mungbonen – een eenvoudig en heerlijk vegetarisch gerecht met tofu gemarineerd in Kikkoman Sojasaus, gebakken en geserveerd met wortel en paprika.

Ingrediënten

2 porties
125 g
chow-meinnoedels (½ pakje)
1 
sjalot
3 ½ 
teentjes knoflook
 ½ 
rode paprika
50 g
wortel
100 g
gewone tofu
1 eetlepel
tarwebloem
75 ml
water
1 theelepel
aardappelzetmeel
50 ml
olie
50 g
mungbonen
 ½ theelepel
chilivlokken
2 eetlepels
groene lente-ui (fijngesneden)
Voedingswaarde (per portie): 1373 kJ  /  328 kcal
5,4 g Vetten
15,7 g Eiwitten
55,7 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

125 g chow-meinnoedels (½ pakje) – 1  sjalot – 3 ½  teentjes knoflook –  ½  rode paprika – 50 g wortel

Kook de chow-meinnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het sjalotje en de knoflook fijn. Snijd de paprika en wortel in reepjes.

Stap 2

100 g gewone tofu – 1 eetlepel tarwebloem – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Snijd de tofu in blokjes, marineer deze in Kikkoman Sojasaus en zet ze 5 minuten apart. Smeer de tofublokjes vervolgens in met bloem en bak ze goudbruin. Leg ze op keukenpapier.

Stap 3

30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus75 ml water – 1 theelepel aardappelzetmeel

Meng de Kikkoman Sojasaus met het water en het aardappelzetmeel.

Stap 4

50 ml olie – 50 g mungbonen –  ½ theelepel chilivlokken – 2 eetlepels groene lente-uitjes (fijngehakt) – 2 eetlepels Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Verhit de olie in een pan. Fruit de sjalot en de knoflook en voeg dan de wortel en de paprika toe. Bak 2-3 minuten. Voeg de tofu, mungbonen en gekookte noedels toe. Meng het geheel met de saus uit stap 3 en breng het op smaak met chilivlokken en Kikkoman Sesamolie. Schep het gerecht op borden en garneer het met de gehakte groene lente-uitjes.

Tip:

Dit noedelgerecht kan ook worden bereid met kip in plaats van tofu. 

Je kunt het gerecht bestrooien met geroosterde pinda's.

Recept-ID 1213

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

125 g chow-meinnoedels (½ pakje) – 1  sjalot – 3 ½  teentjes knoflook –  ½  rode paprika – 50 g wortel

Kook de chow-meinnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het sjalotje en de knoflook fijn. Snijd de paprika en wortel in reepjes.

100 g gewone tofu – 1 eetlepel tarwebloem – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Snijd de tofu in blokjes, marineer deze in Kikkoman Sojasaus en zet ze 5 minuten apart. Smeer de tofublokjes vervolgens in met bloem en bak ze goudbruin. Leg ze op keukenpapier.

30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus75 ml water – 1 theelepel aardappelzetmeel

Meng de Kikkoman Sojasaus met het water en het aardappelzetmeel.

50 ml olie – 50 g mungbonen –  ½ theelepel chilivlokken – 2 eetlepels groene lente-uitjes (fijngehakt) – 2 eetlepels Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Verhit de olie in een pan. Fruit de sjalot en de knoflook en voeg dan de wortel en de paprika toe. Bak 2-3 minuten. Voeg de tofu, mungbonen en gekookte noedels toe. Meng het geheel met de saus uit stap 3 en breng het op smaak met chilivlokken en Kikkoman Sesamolie. Schep het gerecht op borden en garneer het met de gehakte groene lente-uitjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.