Tofu-roerbaknoedels: vegetarische chow mein
Kantonese roerbaknoedels met tofu en mungbonen – een eenvoudig en heerlijk vegetarisch gerecht met tofu gemarineerd in Kikkoman Sojasaus, gebakken en geserveerd met wortel en paprika.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
125 g chow-meinnoedels (½ pakje) – 1 sjalot – 3 ½ teentjes knoflook – ½ rode paprika – 50 g wortel
Kook de chow-meinnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het sjalotje en de knoflook fijn. Snijd de paprika en wortel in reepjes.
Stap 2
100 g gewone tofu – 1 eetlepel tarwebloem – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Snijd de tofu in blokjes, marineer deze in Kikkoman Sojasaus en zet ze 5 minuten apart. Smeer de tofublokjes vervolgens in met bloem en bak ze goudbruin. Leg ze op keukenpapier.
Stap 3
30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 75 ml water – 1 theelepel aardappelzetmeel
Meng de Kikkoman Sojasaus met het water en het aardappelzetmeel.
Stap 4
50 ml olie – 50 g mungbonen – ½ theelepel chilivlokken – 2 eetlepels groene lente-uitjes (fijngehakt) – 2 eetlepels Kikkoman Geroosterde Sesamolie
Verhit de olie in een pan. Fruit de sjalot en de knoflook en voeg dan de wortel en de paprika toe. Bak 2-3 minuten. Voeg de tofu, mungbonen en gekookte noedels toe. Meng het geheel met de saus uit stap 3 en breng het op smaak met chilivlokken en Kikkoman Sesamolie. Schep het gerecht op borden en garneer het met de gehakte groene lente-uitjes.
Tip:
Dit noedelgerecht kan ook worden bereid met kip in plaats van tofu.
Je kunt het gerecht bestrooien met geroosterde pinda's.
Recept-ID 1213
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer