Visstickrol (uramaki)

totale tijd 15 min.
5 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Methode en ingrediënten voor uramakisushi met vissticks en kleurrijke, verse groenten.

Ingrediënten

8 porties
2 
vissticks (bevroren)
Olie om te bakken of te frituren
1 
norivel
200 g
gekookte sushirijst
 ½ theelepel
wasabipasta
2 theelepels
mayonaise
1 
handvol rucola
6 
reepjes rode peper
2 
reepjes komkommer
2 theelepels
2 eetlepels
geroosterde sesamzaadjes

Alternatief voor de Kikkoman Sesam dressing:

10 g
pindakaas
10 g
water
2 
druppeltjes sesamolie

Om te serveren:

tuinkers
mayonaise
Voedingswaarde (per portie): 588 kJ  /  141 kcal
7,7 g Vetten
7 g Eiwitten
10,4 g Koolhydraten

Instructievideo's

KIKKOMAN Uramaki roll met vissticks

Voorbereiding

Stap 1

Bak of frituur de vissticks.

Stap 2

Leg 1 norivel op het sushimatje.

Stap 3

Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.

Stap 4

Draai het volledig om.

Stap 5

Smeer een dunne lijn wasabipasta en mayonaise in de lengte langs het midden.

Stap 6

Leg er in de lengte rucola, vissticks, reepjes rode peper en komkommer op.

Stap 7

Besprenkel het geheel met Kikkoman Sesam dressing.

Stap 8

Rol het op.

Stap 9

Wikkel het in folie, fixeer het met het sushimatje en verwijder de folie.

Stap 10

Snijd het in 8 gelijke stukjes.

Stap 11

Rol de sushi door de sesamzaadjes.

Stap 12

Maak de sushi af met tuinkers, mayonaise en Kikkoman Sesam dressing.

Tip:

gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.

Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)

  • 450 g (540 ml) Japanse rijst
  • 450 ml water

Kook de rijst eerst en breng op smaak met

of als alternatief:

  • 70 ml rijstazijn
  • 30 g suiker
  • 15 g zout

Recept-ID 943

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Bak of frituur de vissticks.

Leg 1 norivel op het sushimatje.

Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.

Draai het volledig om.

Smeer een dunne lijn wasabipasta en mayonaise in de lengte langs het midden.

Leg er in de lengte rucola, vissticks, reepjes rode peper en komkommer op.

Besprenkel het geheel met Kikkoman Sesam dressing.

Rol het op.

Wikkel het in folie, fixeer het met het sushimatje en verwijder de folie.

Snijd het in 8 gelijke stukjes.

Rol de sushi door de sesamzaadjes.

Maak de sushi af met tuinkers, mayonaise en Kikkoman Sesam dressing.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.