

Visstickrol (uramaki)
Methode en ingrediënten voor uramakisushi met vissticks en kleurrijke, verse groenten.
Ingrediënten
Alternatief voor de Kikkoman Sesam dressing:
Om te serveren:
Instructievideo's
Voorbereiding
Stap 1
Bak of frituur de vissticks.
Stap 2
Leg 1 norivel op het sushimatje.
Stap 3
Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
Stap 4
Draai het volledig om.
Stap 5
Smeer een dunne lijn wasabipasta en mayonaise in de lengte langs het midden.
Stap 6
Leg er in de lengte rucola, vissticks, reepjes rode peper en komkommer op.
Stap 7
Besprenkel het geheel met Kikkoman Sesam dressing.
Stap 8
Rol het op.
Stap 9
Wikkel het in folie, fixeer het met het sushimatje en verwijder de folie.
Stap 10
Snijd het in 8 gelijke stukjes.
Stap 11
Rol de sushi door de sesamzaadjes.
Stap 12
Maak de sushi af met tuinkers, mayonaise en Kikkoman Sesam dressing.
Tip:
gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.
Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)
- 450 g (540 ml) Japanse rijst
- 450 ml water
Kook de rijst eerst en breng op smaak met
of als alternatief:
- 70 ml rijstazijn
- 30 g suiker
- 15 g zout
Recept-ID 943
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer