Snoekbaars met groentereepjes in Aziatische saus
Snoekbaars met groentereepjes in Aziatische saus

Snoekbaars met groentereepjes in Aziatische saus

Ingrediënten

4 porties
300 g
zoetwatervis, bijv. snoekbaars
1 
sjalotje
5 stuk
shiitake paddenstoelen
 ¼ stuk
rode paprika, gele paprika
250 ml
visbouillon / dashi
4 ½ tl
witte wijn (mild)
1 ½ tl
suiker
3 tl
aardappelzetmeel, opgelost in 3 theel. water
5 
sprietjes bieslook

Bovendien

tarwemeel
olie om te frituren

Voorbereiding

Stap 1

Eerst de saus: paprika, sjalot en paddenstoelen in fijne reepjes of plakjes snijden. In een pan met een beetje olie fruiten. De visbouillon of dashi samen met Kikkoman sojasaus, witte wijn en suiker aan de kook brengen. Met een beetje zetmeel (in water opgelost) binden en tot slot de gesneden bieslook toevoegen.

Stap 2

De vis in hapklare stukken snijden, in meel wentelen en even op 180 °C frituren. De stukjes vis in kleine schaaltjes schikken en de groentesaus toevoegen.

Stap 3

Chop the fish into bite-sized pieces. Sprinkle with flour and deep fry at 180°C. Put fish pieces on small plates and pour sauce with vegetables on the top.

Tip

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Recept-ID 165

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Eerst de saus: paprika, sjalot en paddenstoelen in fijne reepjes of plakjes snijden. In een pan met een beetje olie fruiten. De visbouillon of dashi samen met Kikkoman sojasaus, witte wijn en suiker aan de kook brengen. Met een beetje zetmeel (in water opgelost) binden en tot slot de gesneden bieslook toevoegen.

De vis in hapklare stukken snijden, in meel wentelen en even op 180 °C frituren. De stukjes vis in kleine schaaltjes schikken en de groentesaus toevoegen.

Chop the fish into bite-sized pieces. Sprinkle with flour and deep fry at 180°C. Put fish pieces on small plates and pour sauce with vegetables on the top.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.