Snoekbaars met groentereepjes in Aziatische saus

Ingrediënten

4 porties
300 g
zoetwatervis, bijv. snoekbaars
1 
sjalotje
5 stuk
shiitake paddenstoelen
0,25 stuk
rode paprika, gele paprika
250 ml
visbouillon / dashi
4,5 theelepels
witte wijn (mild)
1,5 theelepels
suiker
3 theelepels
aardappelzetmeel, opgelost in 3 theel. water
5 
sprietjes bieslook

Bovendien

tarwemeel
olie om te frituren

Voorbereiding

Stap 1

Eerst de saus: paprika, sjalot en paddenstoelen in fijne reepjes of plakjes snijden. In een pan met een beetje olie fruiten. De visbouillon of dashi samen met Kikkoman sojasaus, witte wijn en suiker aan de kook brengen. Met een beetje zetmeel (in water opgelost) binden en tot slot de gesneden bieslook toevoegen.

Stap 2

De vis in hapklare stukken snijden, in meel wentelen en even op 180 °C frituren. De stukjes vis in kleine schaaltjes schikken en de groentesaus toevoegen.

Tip

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Recept-ID 165

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Eerst de saus: paprika, sjalot en paddenstoelen in fijne reepjes of plakjes snijden. In een pan met een beetje olie fruiten. De visbouillon of dashi samen met Kikkoman sojasaus, witte wijn en suiker aan de kook brengen. Met een beetje zetmeel (in water opgelost) binden en tot slot de gesneden bieslook toevoegen.

De vis in hapklare stukken snijden, in meel wentelen en even op 180 °C frituren. De stukjes vis in kleine schaaltjes schikken en de groentesaus toevoegen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.