Een andere traktatie uit de Lage Landen — rosbief met aardappelpuree, rode kool en granaatappel

totale tijd 210 min.
30 min. voorbereidingstijd
180 min. kooktijd

Rosbief? Aardappelpuree? Rode kool? Klinkt gewoontjes, de verfijning zit hem in de details. Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus en granaatappelsap maken hier het subtiele verschil in smaak en zullen ervoor zorgen dat je veel vaker de oer-Hollandse toer op wilt gaan!

Ingrediënten

4 porties

Bereiding van de runderschouder:

1 ½ kg
runderschouder
2 
wortelen
2 
stengels bleekselderij
2 
uien
3 
teentjes knoflook

Om de schouder van het rund te roosteren:

2 eetlepels
koolzaadolie
2 eetlepels
tomatenpuree
500 ml
runderbouillon
250 ml
rode wijn
2 
laurierblaadjes

Voor de rode kool:

1 
kleine krop rode kool
2 
appels
1 
ui
2 eetlepels
boter
2 eetlepels
bruine suiker
200 ml
granaatappelsap
2 eetlepels
appelazijn

Voor de aardappelpuree:

800 g
aardappelen
150 g
boter
250 ml
melk of room
1 snufje
nootmuskaat
8 g
zout
Voedingswaarde (per portie): 5669.1 kJ  /  1357.1 kcal
68,1 g Vetten
85,1 g Eiwitten
81 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1 ½ kg runderschouder – 2  wortelen – 2  stengels bleekselderij – 2  uien – 3  teentjes knoflook

Was de wortelen en selderij. Pel de uien en de knoflook. Snijd alles in stukjes ter grootte van een walnoot. Kerf de huidzijde van de runderschouder 3 tot 4 keer in.

Stap 2

Runderschouder – 2 eetlepels koolzaadolie – Groenten uit stap 1 – 2 eetlepels tomatenpuree – 100 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus500 ml runderbouillon – 250 ml rode wijn – 2  laurierblaadjes

Bak de runderschouder in een braadpan met olie bruin en haal hem eruit. Bak de groenten uit stap 1 met de tomatenpuree in de braadpan en blus af met Kikkoman Sojasaus, runderbouillon en rode wijn. Doe de runderschouder samen met de laurierblaadjes terug in de braadpan. Gaar in de oven met het deksel erop gedurende 2-3 uur op 170 °C boven- en onderwarmte tot het vlees gaar is. Draai het braadstuk af en toe om en bedruip met het vocht.

Stap 3

1  kleine krop rode kool – 2  appels – 1  ui – 2 eetlepels boter – 2 eetlepels bruine suiker – 200 ml granaatappelsap – 2 eetlepels appelazijn – 50 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Schil de appels en de ui en snijd ze samen met de rode kool fijn. Doe alles in een brede pan en fruit het koolmengsel met boter tot het zijn kleur verliest. Voeg nu de suiker, het granaatappelsap, de azijn en Kikkoman Sojasaus toe aan de gesneden rode kool en laat dit ongeveer 1,5 uur sudderen.

Stap 4

800 g aardappelen – 150 g boter – 250 ml melk of room – 1 snufje nootmuskaat – 8 g zout

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 1 cm en kook ze in gezouten water. Giet de aardappelen af en laat de stoom ontsnappen. Stamp met boter, melk en nootmuskaat.

Stap 5

Haal de groenten uit de braadpan, gooi ze weg en laat de saus, indien gewenst, inkoken. Serveer de rosbief met de aardappelpuree en jus.

 

Recept-ID 1196

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 ½ kg runderschouder – 2  wortelen – 2  stengels bleekselderij – 2  uien – 3  teentjes knoflook

Was de wortelen en selderij. Pel de uien en de knoflook. Snijd alles in stukjes ter grootte van een walnoot. Kerf de huidzijde van de runderschouder 3 tot 4 keer in.

Runderschouder – 2 eetlepels koolzaadolie – Groenten uit stap 1 – 2 eetlepels tomatenpuree – 100 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus500 ml runderbouillon – 250 ml rode wijn – 2  laurierblaadjes

Bak de runderschouder in een braadpan met olie bruin en haal hem eruit. Bak de groenten uit stap 1 met de tomatenpuree in de braadpan en blus af met Kikkoman Sojasaus, runderbouillon en rode wijn. Doe de runderschouder samen met de laurierblaadjes terug in de braadpan. Gaar in de oven met het deksel erop gedurende 2-3 uur op 170 °C boven- en onderwarmte tot het vlees gaar is. Draai het braadstuk af en toe om en bedruip met het vocht.

1  kleine krop rode kool – 2  appels – 1  ui – 2 eetlepels boter – 2 eetlepels bruine suiker – 200 ml granaatappelsap – 2 eetlepels appelazijn – 50 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Schil de appels en de ui en snijd ze samen met de rode kool fijn. Doe alles in een brede pan en fruit het koolmengsel met boter tot het zijn kleur verliest. Voeg nu de suiker, het granaatappelsap, de azijn en Kikkoman Sojasaus toe aan de gesneden rode kool en laat dit ongeveer 1,5 uur sudderen.

800 g aardappelen – 150 g boter – 250 ml melk of room – 1 snufje nootmuskaat – 8 g zout

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 1 cm en kook ze in gezouten water. Giet de aardappelen af en laat de stoom ontsnappen. Stamp met boter, melk en nootmuskaat.

Haal de groenten uit de braadpan, gooi ze weg en laat de saus, indien gewenst, inkoken. Serveer de rosbief met de aardappelpuree en jus.

 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.