Kara-age (gefrituurde kip) taco's met citrusmayonaise
Kara-age (gefrituurde kip) taco's met citrusmayonaise

Kara-age (gefrituurde kip) taco's met citrusmayonaise

totale tijd85 min.
25 min.voorbereidingstijd
60 min.marineertijd

Ingrediënten

6 porties

Voor de kara-age:

6 
kippendijfilets, gesneden in hapklare stukken
25 ml
mirin of droge sherry
2 
teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels
verse gember, geraspt
200 g
maïzena
100 g
meel
1 liter
plantaardige olie

Voor de citrusmayonaise:

1 
middengroot eigeel
1 theelepel
dijonmosterd
Schaal met ½ citroen plus 1 el citroensap
100 ml
lichte olijfolie
Schaal met ½ sinaasappel plus 1 el sinaasappelsap

Om te serveren:

Kleine tortilla's of tacoschelpen, opgewarmd
Kropsla, uit elkaar geplukt
Wittekool, klein gesneden
Radijsjes, in schijfjes gesneden
Stukjes citroen
Voedingswaarde (per portie):3184 kJ / 760 kcal
38,5 gVetten
28 gEiwitten
80,2 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Doe de kippenstukjes in een schaal of een hersluitbaar zakje. Doe de soja, mirin, knoflook en gember erbij en meng het geheel goed. Laat minstens 1 uur of tot 24 uur in de koelkast marineren.

Stap 2

Doe het eigeel samen met de mosterd, citroensap en een snuifje zout in een kleine beker en mix dit met een staafmixer tot een gladde massa. Giet de olie langzaam in een kleine straal bij het mengsel. Houd daarbij de staafmixer aan de bovenkant van het mengsel tot alle olie is toegevoegd. Emulgeer de olie langzaam, om een stroperige, glanzende mayonaise te krijgen. Roer de citroenschillen en het sinaasappelsap erbij zodat de mayonaise luchtig genoeg is om in de taco's te lepelen. Breng hem op smaak en voeg naar behoefte meer citroensap of zout toe. Dek af en zet koel weg.

Stap 3

Meng maïzena, meel en een snuifje zout en een grote platte schaal of een bord. Vul een pan maximaal tot de helft met olie en verwarm tot de temperatuursensor 180°C weergeeft of een stuk brood binnen 30 seconden bruin wordt.

Stap 4

Haal de kippenstukjes uit de marinade en draai in het meelmengsel tot ze gelijkmatig daarmee bekleed zijn. Frituur ze in kleine hoeveelheden in 4-6 minuten goudbruin en knapperig. Snijd in het grootste stuk om te controleren of de kippenstukjes gaar zijn. Haal dan de kippenstukjes uit de olie en laat op het keukenpapier afdruipen. Houd warm in de oven op een lage stand terwijl u de rest van de kippenstukjes frituurt.

Stap 5

Doe de karaage in verwarmde tortilla's of tacoschelpen met mayonaise, salade, kool en radijsjes. Serveer met citroenschijfjes.

Recept-ID 38

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Doe de kippenstukjes in een schaal of een hersluitbaar zakje. Doe de soja, mirin, knoflook en gember erbij en meng het geheel goed. Laat minstens 1 uur of tot 24 uur in de koelkast marineren.

Doe het eigeel samen met de mosterd, citroensap en een snuifje zout in een kleine beker en mix dit met een staafmixer tot een gladde massa. Giet de olie langzaam in een kleine straal bij het mengsel. Houd daarbij de staafmixer aan de bovenkant van het mengsel tot alle olie is toegevoegd. Emulgeer de olie langzaam, om een stroperige, glanzende mayonaise te krijgen. Roer de citroenschillen en het sinaasappelsap erbij zodat de mayonaise luchtig genoeg is om in de taco's te lepelen. Breng hem op smaak en voeg naar behoefte meer citroensap of zout toe. Dek af en zet koel weg.

Meng maïzena, meel en een snuifje zout en een grote platte schaal of een bord. Vul een pan maximaal tot de helft met olie en verwarm tot de temperatuursensor 180°C weergeeft of een stuk brood binnen 30 seconden bruin wordt.

Haal de kippenstukjes uit de marinade en draai in het meelmengsel tot ze gelijkmatig daarmee bekleed zijn. Frituur ze in kleine hoeveelheden in 4-6 minuten goudbruin en knapperig. Snijd in het grootste stuk om te controleren of de kippenstukjes gaar zijn. Haal dan de kippenstukjes uit de olie en laat op het keukenpapier afdruipen. Houd warm in de oven op een lage stand terwijl u de rest van de kippenstukjes frituurt.

Doe de karaage in verwarmde tortilla's of tacoschelpen met mayonaise, salade, kool en radijsjes. Serveer met citroenschijfjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.