Gemarineerde gegrilde zalm

totale tijd 60 min.
60 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
800 g
zalmfilet met huid
1 
sinaasappel
4 eetlepels
olijfolie
Mix van verse kruiden van uw keuze: koriander, peterselie, munt

Gegrilde groente:

200 g
gram kerstomaatjes
200 g
gele courgette
100 g
rode uien
7 
bospaddenstoelen of champignons
Zwarte peper
3 eetlepels
olijfolie
4 theelepels
gedroogde oregano

Gegrilde watermeloen:

4 plak
watermeloen
Ponzu voor het besprenkelen

Voorbereiding

Stap 1

Rasp de sinaasappelschillen op een fijne rasp en zet ze apart. Halveer de sinaasappel en pers het sap in een schaal. Doe Kikkoman sojasaus en ponzu erbij en meng het geheel goed. Was de zalm en snijd hem in stukken van 200 g. Doe de zalm met de huid naar boven in de schotel met de marinade en laat hem 30 minuten marineren.

Stap 2

Bereid de dressing voor de groente voor: roer ponzusaus met olijfolie, oregano en peper door elkaar. Halveer de kerstomaatjes, snijd courgette en uien in schijfjes en leg alles samen met de champignons op een grillschaal. Besprenkel het geheel met dressing en gril aan beide kanten enkele minuten lang. Grill de watermeloenschijven meteen op het rooster en besprenkel ze met ponzusaus.

Stap 3

Haal de zalm uit de marinade en dep hem droog met keukenpapier. Leg de zalm op de grill met de huid naar beneden, gril hem knapperig, draai hem en grill dan de andere kant 2-3 minuten. Serveer met gegrilde groente en watermeloen.

Recept-ID 217

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Rasp de sinaasappelschillen op een fijne rasp en zet ze apart. Halveer de sinaasappel en pers het sap in een schaal. Doe Kikkoman sojasaus en ponzu erbij en meng het geheel goed. Was de zalm en snijd hem in stukken van 200 g. Doe de zalm met de huid naar boven in de schotel met de marinade en laat hem 30 minuten marineren.

Bereid de dressing voor de groente voor: roer ponzusaus met olijfolie, oregano en peper door elkaar. Halveer de kerstomaatjes, snijd courgette en uien in schijfjes en leg alles samen met de champignons op een grillschaal. Besprenkel het geheel met dressing en gril aan beide kanten enkele minuten lang. Grill de watermeloenschijven meteen op het rooster en besprenkel ze met ponzusaus.

Haal de zalm uit de marinade en dep hem droog met keukenpapier. Leg de zalm op de grill met de huid naar beneden, gril hem knapperig, draai hem en grill dan de andere kant 2-3 minuten. Serveer met gegrilde groente en watermeloen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.