Gemarineerde gegrilde zalm
Ingrediënten
Gegrilde groente:
Gegrilde watermeloen:
Voorbereiding
Stap 1
Rasp de sinaasappelschillen op een fijne rasp en zet ze apart. Halveer de sinaasappel en pers het sap in een schaal. Doe Kikkoman sojasaus en ponzu erbij en meng het geheel goed. Was de zalm en snijd hem in stukken van 200 g. Doe de zalm met de huid naar boven in de schotel met de marinade en laat hem 30 minuten marineren.
Stap 2
Bereid de dressing voor de groente voor: roer ponzusaus met olijfolie, oregano en peper door elkaar. Halveer de kerstomaatjes, snijd courgette en uien in schijfjes en leg alles samen met de champignons op een grillschaal. Besprenkel het geheel met dressing en gril aan beide kanten enkele minuten lang. Grill de watermeloenschijven meteen op het rooster en besprenkel ze met ponzusaus.
Stap 3
Haal de zalm uit de marinade en dep hem droog met keukenpapier. Leg de zalm op de grill met de huid naar beneden, gril hem knapperig, draai hem en grill dan de andere kant 2-3 minuten. Serveer met gegrilde groente en watermeloen.
Recept-ID 217
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer