

Gestoofde lamsschenkels met abrikozen
Zoet en hartig: dit heerlijke gerecht van lamsschenkels gestoofd in abrikoos, rode wijn en sojasaus, en geserveerd met aardappelen en spruitjes is puur genot.
Ingrediënten
Voor de lamsschenkels
Voor de aardappelen en spruitjes
Voorbereiding
Stap 1
Spoel en droog de aardappelen en spruitjes. Verwarm ondertussen de oven voor op 250 °C, met bakblik erin.
Stap 2
Marineer de schenkels met koolzaadolie en schroei ze in het voorverwarmde bakblik dicht.
Stap 3
Pel en snijd de uien in kwartjes en pel en pers de knoflook. Rooster beide ingrediënten in het bakblik.
Stap 4
Meng ondertussen de rode wijn met de tomatenpuree en 50 ml Kikkoman Sojasaus en voeg het mengsel toe aan de lamsschenkels. Voeg de kaneelstokjes, abrikozen en laurierblaadjes toe.
Stap 5
Laat het vocht inkoken en vul dit weer aan met de runderbouillon. Dek vervolgens het bakblik af en braad alles ca. 40 minuten.
Stap 6
Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in stukjes en leg ze in koud water. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes, snijd de steeltjes kruislings in en blancheer de spruitjes ca. 5 minuten in kokend water.
Stap 7
Rooster de hazelnoten in een pan en breng ze op smaak met 2 el koolzaadolie en 1 el Kikkoman Sojasaus.
Stap 8
Meng de aardappelen met de spruitjes, een beetje gesmolten boter, 1 el Kikkoman Sojasaus/zout en verse peper. Gebruik de hazelnoten als topping.
Stap 9
De lamsschenkels moeten na 40 minuten braden mals zijn. Serveer alles samen zodra het lamsvlees klaar is.
Recept-ID 1084
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer