Gestoofde lamsschenkels met abrikozen

totale tijd 70 min.
70 min. voorbereidingstijd

Zoet en hartig: dit heerlijke gerecht van lamsschenkels gestoofd in abrikoos, rode wijn en sojasaus, en geserveerd met aardappelen en spruitjes is puur genot.

Ingrediënten

4 porties

Voor de lamsschenkels

4 
kleine lamsschenkels
4 eetlepels
koolzaadolie
1 eetlepel
tomatenpuree
2 
uien
2 
teentjes knoflook
2 
kaneelstokjes
3 
laurierblaadjes
100 g
gedroogde abrikozen
700 ml
runderbouillon
200 ml
droge rode wijn

Voor de aardappelen en spruitjes

500 g
aardappelen, geschild
400 g
spruitjes
160 g
hazelnoten
2 eetlepels
koolzaadolie
Voedingswaarde (per portie): 4293 kJ  /  1029 kcal
63,3 g Vetten
53,6 g Eiwitten
46,5 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Spoel en droog de aardappelen en spruitjes. Verwarm ondertussen de oven voor op 250 °C, met bakblik erin. 

Stap 2

Marineer de schenkels met koolzaadolie en schroei ze in het voorverwarmde bakblik dicht. 

Stap 3

Pel en snijd de uien in kwartjes en pel en pers de knoflook. Rooster beide ingrediënten in het bakblik.

Stap 4

Meng ondertussen de rode wijn met de tomatenpuree en 50 ml Kikkoman Sojasaus​​​​​​​ en voeg het mengsel toe aan de lamsschenkels. Voeg de kaneelstokjes, abrikozen en laurierblaadjes toe.

Stap 5

Laat het vocht inkoken en vul dit weer aan met de runderbouillon. Dek vervolgens het bakblik af en braad alles ca. 40 minuten. 

Stap 6

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in stukjes en leg ze in koud water. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes, snijd de steeltjes kruislings in en blancheer de spruitjes ca. 5 minuten in kokend water. 

Stap 7

Rooster de hazelnoten in een pan en breng ze op smaak met 2 el koolzaadolie en 1 el Kikkoman Sojasaus​​​​​​​.

Stap 8

Meng de aardappelen met de spruitjes, een beetje gesmolten boter, 1 el Kikkoman Sojasaus/zout en verse peper. Gebruik de hazelnoten als topping.

Stap 9

De lamsschenkels moeten na 40 minuten braden mals zijn. Serveer alles samen zodra het lamsvlees klaar is. 

Recept-ID 1084

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Spoel en droog de aardappelen en spruitjes. Verwarm ondertussen de oven voor op 250 °C, met bakblik erin. 

Marineer de schenkels met koolzaadolie en schroei ze in het voorverwarmde bakblik dicht. 

Pel en snijd de uien in kwartjes en pel en pers de knoflook. Rooster beide ingrediënten in het bakblik.

Meng ondertussen de rode wijn met de tomatenpuree en 50 ml Kikkoman Sojasaus​​​​​​​ en voeg het mengsel toe aan de lamsschenkels. Voeg de kaneelstokjes, abrikozen en laurierblaadjes toe.

Laat het vocht inkoken en vul dit weer aan met de runderbouillon. Dek vervolgens het bakblik af en braad alles ca. 40 minuten. 

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in stukjes en leg ze in koud water. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes, snijd de steeltjes kruislings in en blancheer de spruitjes ca. 5 minuten in kokend water. 

Rooster de hazelnoten in een pan en breng ze op smaak met 2 el koolzaadolie en 1 el Kikkoman Sojasaus​​​​​​​.

Meng de aardappelen met de spruitjes, een beetje gesmolten boter, 1 el Kikkoman Sojasaus/zout en verse peper. Gebruik de hazelnoten als topping.

De lamsschenkels moeten na 40 minuten braden mals zijn. Serveer alles samen zodra het lamsvlees klaar is. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.