

Tortillabites met zeevruchten
Ideaal om onderweg te eten: deze tortillabites combineren pittige geroosterde aardappelen met gemengde zeevruchten, edamame en paprika, verrijkt met sojasaus met minder zout. Eenvoudig te maken, snijden en verpakken voor een heerlijke snack om buiten op te eten.
Voorbereiding
Stap 1

3 el plantaardige olie – 400 g voorgekookte aardappelblokjes – 200 g gehakte gekleurde paprika's – 1 fijngehakte ui – 1 geperst knoflookteentje – 250 g ontdooide zeevruchten – 150 g edamame in schil
Verhit de olie op hoge temperatuur in een koekenpan (circa 26 cm diameter) en bak de overige ingrediënten circa 3 minuten.
Stap 2

8 eieren – 60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – ½ tl zoet paprikapoeder – versgemalen peper
Meng de ingrediënten en giet dit over het mengsel van zeevruchten en plantaardige olie. Dek dit af en laat 20-30 minuten bakken op lage temperatuur.
Stap 3

2 el versgehakte peterselie
Snijd de afgekoelde zeevruchtentortilla in kleine stukjes, besprenkel met peterselie. Verpak dit om mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick.
Tip:
Heeft u een ovenbestendige pan, dan kunt u de tortilla ook ongedekt 20-30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C in plaats van op het fornuis.
Recept-ID 1288
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer