Tortillabites met zeevruchten
Tortillabites met zeevruchten

Tortillabites met zeevruchten

5 1 beoordelingen
totale tijd40 min.
10 min.voorbereidingstijd
30 min.kooktijd

Ideaal om onderweg te eten: deze tortillabites combineren pittige geroosterde aardappelen met gemengde zeevruchten, edamame en paprika, verrijkt met sojasaus met minder zout. Eenvoudig te maken, snijden en verpakken voor een heerlijke snack om buiten op te eten.

Ingrediënten

4 porties
3 el
plantaardige olie
400 g
voorgekookte aardappelblokjes
200 g
gehakte gekleurde paprika's
1 
fijngehakte ui
1 
geperst knoflookteentje
250 g
ontdooide zeevruchten
150 g
edamame in schil
8 
eieren
 ½ tl
zoet paprikapoeder
versgemalen peper
2 el
versgehakte peterselie
Voedingswaarde (per portie):1629 kJ / 392 kcal
20 gVetten
28 gEiwitten
21 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

3 el plantaardige olie – 400 g voorgekookte aardappelblokjes – 200 g gehakte gekleurde paprika's – 1  fijngehakte ui – 1  geperst knoflookteentje – 250 g ontdooide zeevruchten – 150 g edamame in schil

Verhit de olie op hoge temperatuur in een koekenpan (circa 26 cm diameter) en bak de overige ingrediënten circa 3 minuten.

Stap 2

8  eieren – 60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout ½ tl zoet paprikapoeder – versgemalen peper

Meng de ingrediënten en giet dit over het mengsel van zeevruchten en plantaardige olie. Dek dit af en laat 20-30 minuten bakken op lage temperatuur.

Stap 3

2 el versgehakte peterselie

Snijd de afgekoelde zeevruchtentortilla in kleine stukjes, besprenkel met peterselie. Verpak dit om mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick.

Tip:

Heeft u een ovenbestendige pan, dan kunt u de tortilla ook ongedekt 20-30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C in plaats van op het fornuis.

Recept-ID 1288

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

3 el plantaardige olie – 400 g voorgekookte aardappelblokjes – 200 g gehakte gekleurde paprika's – 1 fijngehakte ui – 1 geperst knoflookteentje – 250 g ontdooide zeevruchten – 150 g edamame in schil

Verhit de olie op hoge temperatuur in een koekenpan (circa 26 cm diameter) en bak de overige ingrediënten circa 3 minuten.

8 eieren – 60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout ½ tl zoet paprikapoeder – versgemalen peper

Meng de ingrediënten en giet dit over het mengsel van zeevruchten en plantaardige olie. Dek dit af en laat 20-30 minuten bakken op lage temperatuur.

2 el versgehakte peterselie

Snijd de afgekoelde zeevruchtentortilla in kleine stukjes, besprenkel met peterselie. Verpak dit om mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.