Gezonde Bowl met bulgur, kikkererwten en veganistische feta

totale tijd 30 min.
10 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Deze heerlijke Bowl van gekookte bulgur, gestoomde spinazie, rode snijbiet en kikkererwten zit boordevol vitaminen en is afgewerkt met limoenhummus en zelfgemaakte veganistische feta. Een lekker veganistisch lunchrecept.

Ingrediënten

2 porties

Voor de veganistische feta (alternatief: zie tip)

200 g
stevige tofu
1 
teentje knoflook
2 eetlepels
appelciderazijn
1 eetlepel
citroensap
60 ml
ongezoete amandel- of sojamelk
 ½ theelepel
tijm, gewreven
 ½ theelepel
zout

Voor de kommen

50 g
bulgur
1 
(rode) snijbiet (of radicchio of rode kool)
100 g
babyspinazie
285 g
kikkererwten uit blik (uitgelekt)
1 theelepel
limoenschil en een beetje sap
150 ml
kokosmelk
2 theelepels
tahini
Vers gemalen peper
Kurkuma, gemalen
Voedingswaarde (per portie): 3057 kJ  /  733 kcal
38,7 g Vetten
38,8 g Eiwitten
46,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snij voor de veganistische feta de tofu in blokjes en meng met de fijngehakte knoflook en de overige ingrediënten voor de marinade. Laat afkoelen in de koelkast.

Stap 2

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de snijbiet in reepjes en sauteer in telkens een theelepel verhitte Kikkoman Sesamolie. Herhaal dit met de spinazie.

Stap 3

Pureer voor de saus 150 g kikkererwten met wat limoenschil, een beetje limoensap naar smaak en de kokosmelk, verwarm en voeg dan de tahini, Kikkoman Sojasaus, peper en kurkuma toe.

Stap 4

Bak de resterende kikkererwten ongeveer twee minuten in een theelepel verhitte Kikkoman Sesamolie.

Stap 5

Schik de bulgur met de spinazie, snijbiet, resterende kikkererwten en veganistische feta in kommen, besprenkel met de warme kikkererwtensaus en serveer.

Tip:

De veganistische feta smaakt nog lekkerder als hij enkele uren gemarineerd is.

Gebruik gerookte tofu in plaats van de veganistische feta en marineer met een beetje Kikkoman-sojasaus.

Optionele extra topping – boerenkoolchips! Scheur 300 g schoongemaakte boerenkool in stukjes, meng met een kruidenmengsel van drie eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tahini, wat zout, verdeel over met bakpapier beklede bakplaten en bak in een voorverwarmde oven van 110 °C gedurende 30-35 minuten tot ze knapperig zijn. Zet tussendoor de ovendeur open zodat de stoom kan ontsnappen. Zo worden de boerenkoolchips heerlijk knapperig. Anders gewoon de baktijd iets verlengen en de chips tussendoor keren.

Recept-ID 1046

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snij voor de veganistische feta de tofu in blokjes en meng met de fijngehakte knoflook en de overige ingrediënten voor de marinade. Laat afkoelen in de koelkast.

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de snijbiet in reepjes en sauteer in telkens een theelepel verhitte Kikkoman Sesamolie. Herhaal dit met de spinazie.

Pureer voor de saus 150 g kikkererwten met wat limoenschil, een beetje limoensap naar smaak en de kokosmelk, verwarm en voeg dan de tahini, Kikkoman Sojasaus, peper en kurkuma toe.

Bak de resterende kikkererwten ongeveer twee minuten in een theelepel verhitte Kikkoman Sesamolie.

Schik de bulgur met de spinazie, snijbiet, resterende kikkererwten en veganistische feta in kommen, besprenkel met de warme kikkererwtensaus en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.