Daikon Radish Shabu-Shabu
totale tijd
20 min.
20 min.
voorbereidingstijd
Ingrediënten
2 porties
300 g
(Daikon-)rammenas
150 g
flinterdun gesneden varkens- en rundvlees om te koken
40 g
wortels
½
verpakking shirataki-noedels (als vervanging: mihoen - zacht gekookt)
1 bos(je)
Mizuna (als vervanging: spinazie)
naar believen:
Voor de Tsuyu-bouillon:
2 kopje
water
2 kopje
kippen- of groentebouillon
2 eetlepels
2 eetlepels
witte wijn (halfzoet)
1 theelepel
suiker
Voedingswaarde (per portie):
1218 kJ
/
291 kcal
Voorbereiding
Snijd de rammenas in 15 cm lange dunne repen. Het varkens-/rundvlees in dunne en grote schijven snijden, de wortel, de Mizuna (of spinazie grof gesnelden) in reepjes van 5 cm lengte. De shirataki-noedels (of mihoen) blancheren. Alle ingrediënten voor de bouillon in een pan mengen en de overige ingrediënten toevoegen. Kruid het door de ingrediënten in Ponzu of sesamsaus te dompelen en te genieten.
Recept-ID 393
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer