Coq au vin (kip in rode wijnsaus)

4,8 4 beoordelingen
totale tijd 210 min.
210 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
4 
kippenpoten
2 
wortelen, in stukken gesneden
1 
grote ui
1 
teentje knoflook
1 
fles Franse landwijn (= 750 ml)
een paar tijmblaadjes
2 
laurierbladeren
5 
jeneverbessen
5 
peperkorrels
1 theelepel
basterdsuiker
zout
vers gemalen peper
2 eetlepels
olijfolie
2 eetlepels
tomatenpuree
150 ml
kippenbouillon
300 g
kleine champignons
Voedingswaarde (per portie): 2328 kJ  /  556 kcal

Voorbereiding

Stap 1

Was de kippenpoten, dep ze droog en scheid de kippenpoot bij het gewricht. Pel de ui en knoflook, snijd de ui in blokjes en pers de knoflook met een knoflookpers. Maak de wortelen schoon en was ze. Meng rode wijn, sojasaus, wortelen, ui, knoflook, tijm, laurierblaadjes, jeneverbessen, peperkorrels en suiker in een grote kom. Voeg de kippenpoten toe en zet ze ca. 2 uur koel.

Stap 2

Haal de kippenpoten uit de marinade. Giet de marinade door een zeef en houd de groenten apart. Strooi peper over de kippenpoten, bak ze in hete olie en haal ze uit de pan. Bak de gezeefde groenten en kruiden met de tomatenpuree in het resterende braadvet.

Stap 3

Giet de bouillon en de gezeefde marinade erbij en breng dit aan de kook. Voeg de kip toe en laat het geheel met de deksel erop ca. 45-50 minuten sudderen. Maak de champignons schoon en voeg ze ca. 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe.

Stap 4

Dik de saus desgewenst in met een bindmiddel en serveer hem met de kippenpoten en peterselie-aardappelen.

Recept-ID 214

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Was de kippenpoten, dep ze droog en scheid de kippenpoot bij het gewricht. Pel de ui en knoflook, snijd de ui in blokjes en pers de knoflook met een knoflookpers. Maak de wortelen schoon en was ze. Meng rode wijn, sojasaus, wortelen, ui, knoflook, tijm, laurierblaadjes, jeneverbessen, peperkorrels en suiker in een grote kom. Voeg de kippenpoten toe en zet ze ca. 2 uur koel.

Haal de kippenpoten uit de marinade. Giet de marinade door een zeef en houd de groenten apart. Strooi peper over de kippenpoten, bak ze in hete olie en haal ze uit de pan. Bak de gezeefde groenten en kruiden met de tomatenpuree in het resterende braadvet.

Giet de bouillon en de gezeefde marinade erbij en breng dit aan de kook. Voeg de kip toe en laat het geheel met de deksel erop ca. 45-50 minuten sudderen. Maak de champignons schoon en voeg ze ca. 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe.

Dik de saus desgewenst in met een bindmiddel en serveer hem met de kippenpoten en peterselie-aardappelen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.