

Zoete aardappeldumplings met champignonsaus
Heerlijke dumplings van zoete aardappel overgoten met een romige champignonsaus. Dit snel te bereiden vegetarische gerecht is het perfecte troostrijke eten.
Voorbereiding
Stap 1

600 g zoete aardappelen
Verwarm de oven voor op 190 °C. Was en schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleinere stukken. Leg ze op een bakplaat en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Laat ze afkoelen en druk ze door een aardappelpers.
Stap 2

65 g tarwebloem – 3 el aardappelzetmeel – 1 ei – ½ tl zout
Doe de gepureerde zoete aardappelen, tarwebloem, het aardappelzetmeel, het zout en het ei in een kom. Kneed het deeg tot het goed gemengd is en vorm er dan kleine rolletjes van. Snijd de rolletjes tot kleine dumplings. Kook de dumplings vervolgens in gezouten water gedurende 3 minuten, tot het moment dat ze boven komen drijven.
Stap 3

1 el boter – 500 g champignons (half wit, half bruin) – 4 sjalotten – 2 teentjes knoflook – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 tl peper – 250 ml slagroom – ½ bos(je) petersilie
Was de champignons en snijd ze in plakjes, snijd de sjalotten à la julienne en pers de knoflook. Fruit de sjalotten in boter tot ze Glazig zijn en voeg dan de champignons en knoflook toe. Bak tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met Kikkoman sojasaus en peper. Giet de room erbij, voeg de gehakte peterselie toe en breng aan de kook. Giet de saus over de dumplings en garneer met blaadjes peterselie.
Wenst u een minder calorierijke champignonsaus? Verminder dan de hoeveelheid room door deze gedeeltelijk te vervangen door groentebouillon.
Recept-ID 1153
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer