Zoete aardappeldumplings met champignonsaus
Zoete aardappeldumplings met champignonsaus

Zoete aardappeldumplings met champignonsaus

totale tijd55 min.
15 min.voorbereidingstijd
40 min.kooktijd

Heerlijke dumplings van zoete aardappel overgoten met een romige champignonsaus. Dit snel te bereiden vegetarische gerecht is het perfecte troostrijke eten.

Ingrediënten

2 porties
600 g
zoete aardappelen
65 g
tarwebloem
3 el
aardappelzetmeel
1 
ei
 ½ tl
zout

Champignonsaus:

1 el
boter
500 g
champignons (half wit, half bruin)
4 
sjalotten
2 
teentjes knoflook
1 tl
peper
250 ml
slagroom
 ½ bos(je)
peterselie
Voedingswaarde (per portie):4354 kJ / 1040 kcal
51 gVetten
25 gEiwitten
122 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

600 g zoete aardappelen

Verwarm de oven voor op 190 °C. Was en schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleinere stukken. Leg ze op een bakplaat en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Laat ze afkoelen en druk ze door een aardappelpers.

Stap 2

65 g tarwebloem – 3 el aardappelzetmeel – 1  ei –  ½ tl zout

Doe de gepureerde zoete aardappelen, tarwebloem, het aardappelzetmeel, het zout en het ei in een kom. Kneed het deeg tot het goed gemengd is en vorm er dan kleine rolletjes van. Snijd de rolletjes tot kleine dumplings. Kook de dumplings vervolgens in gezouten water gedurende 3 minuten, tot het moment dat ze boven komen drijven.

Stap 3

1 el boter – 500 g champignons (half wit, half bruin) – 4  sjalotten – 2  teentjes knoflook – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl peper – 250 ml slagroom –  ½ bos(je) petersilie

Was de champignons en snijd ze in plakjes, snijd de sjalotten à la julienne en pers de knoflook. Fruit de sjalotten in boter tot ze Glazig zijn en voeg dan de champignons en knoflook toe. Bak tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met Kikkoman sojasaus en peper. Giet de room erbij, voeg de gehakte peterselie toe en breng aan de kook. Giet de saus over de dumplings en garneer met blaadjes peterselie.

Wenst u een minder calorierijke champignonsaus? Verminder dan de hoeveelheid room door deze gedeeltelijk te vervangen door groentebouillon.

Recept-ID 1153

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

600 g zoete aardappelen

Verwarm de oven voor op 190 °C. Was en schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleinere stukken. Leg ze op een bakplaat en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Laat ze afkoelen en druk ze door een aardappelpers.

65 g tarwebloem – 3 el aardappelzetmeel – 1 ei – ½ tl zout

Doe de gepureerde zoete aardappelen, tarwebloem, het aardappelzetmeel, het zout en het ei in een kom. Kneed het deeg tot het goed gemengd is en vorm er dan kleine rolletjes van. Snijd de rolletjes tot kleine dumplings. Kook de dumplings vervolgens in gezouten water gedurende 3 minuten, tot het moment dat ze boven komen drijven.

1 el boter – 500 g champignons (half wit, half bruin) – 4 sjalotten – 2 teentjes knoflook – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl peper – 250 ml slagroom – ½ bos(je) petersilie

Was de champignons en snijd ze in plakjes, snijd de sjalotten à la julienne en pers de knoflook. Fruit de sjalotten in boter tot ze Glazig zijn en voeg dan de champignons en knoflook toe. Bak tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met Kikkoman sojasaus en peper. Giet de room erbij, voeg de gehakte peterselie toe en breng aan de kook. Giet de saus over de dumplings en garneer met blaadjes peterselie.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.