Rijstrolletjes met kip en prei

totale tijd 30 min.
5 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
300 g
Japanse sushirijst
4 
nori-vellen
1 eetlepel
lantaardige olie
2 
in plakjes gesneden preien
2 
dungesneden kipfilets
1 
geperste grote knoflookteen
1 
wortel, geschild en geraspt
2 theelepels
geroosterde sesamzaadjes
1 handvol
verse spinaziebladeren
Voedingswaarde (per portie): 1900 kJ  /  454 kcal
6,3 g Vetten
23,1 g Eiwitten
79,5 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Was de sushirijst tot het water helder van kleur is. Giet 330 ml water in een pan met dikke bodem. Plaats de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, zet het vuur op de laagste stand en laat het gedurende 12 minuten zachtjes koken. Laat de deksel op de pan, zet het vuur uit en laat de rijst 10 minuten staan. Verwijder de deksel en roer de rijst door elkaar met een vork.

Stap 2

Terwijl de rijst kookt, verhit olie in een grote koekenpan en bak de prei 5 minuten aan. Braad daarna de kip 3 tot 4 minuten mee in de koekenpan. Voeg de knoflook en de Teriyaki barbecuesaus met honing toe en bak het geheel 2 tot 3 minuten, totdat de saus goed warm is. Voeg tot slot de geraspte wortels toe.

Stap 3

Verdeel de rijst over de nori-vellen en plaats op de helft van ieder vel wat spinazie, kip en het preimengsel. Strooi een aantal sesamzaadjes over het geheel. Vouw de nori-vellen dubbel en snij ieder stuk in 4 stukken. Maak van de losse stukken rolletjes en dan kun je er van genieten.

Recept-ID 170

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Was de sushirijst tot het water helder van kleur is. Giet 330 ml water in een pan met dikke bodem. Plaats de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, zet het vuur op de laagste stand en laat het gedurende 12 minuten zachtjes koken. Laat de deksel op de pan, zet het vuur uit en laat de rijst 10 minuten staan. Verwijder de deksel en roer de rijst door elkaar met een vork.

Terwijl de rijst kookt, verhit olie in een grote koekenpan en bak de prei 5 minuten aan. Braad daarna de kip 3 tot 4 minuten mee in de koekenpan. Voeg de knoflook en de Teriyaki barbecuesaus met honing toe en bak het geheel 2 tot 3 minuten, totdat de saus goed warm is. Voeg tot slot de geraspte wortels toe.

Verdeel de rijst over de nori-vellen en plaats op de helft van ieder vel wat spinazie, kip en het preimengsel. Strooi een aantal sesamzaadjes over het geheel. Vouw de nori-vellen dubbel en snij ieder stuk in 4 stukken. Maak van de losse stukken rolletjes en dan kun je er van genieten.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.