Gebakken vis in zoetzure saus
Gebakken vis in zoetzure saus

Gebakken vis in zoetzure saus

totale tijd90 min.
20 min.voorbereidingstijd
60 min.marineertijd
10 min.kooktijd

Stukjes kabeljauw goudbruin gebakken in een pittige Mirin marinade, gecombineerd met een makkelijke maar heerlijke zoetzure saus.

Ingrediënten

4 porties
280 g
kabeljauwfilet (witvisfilet)

Voor de marinade voor de kabeljauw

Voor de zoetzure saus

100 ml
azijn
1 tl
zout
 ½ 
ui
 ½ 
wortel
 ¼ 
rode paprika
Chili (gedroogde of verse chilipepers)
Een beetje bloem voor de coating
Frituurvet of olie om te frituren
Voedingswaarde (per portie):874 kJ / 208 kcal
10,5 gVetten
12,9 gEiwitten
14,9 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Dep de kabeljauw droog en snijd hem in blokjes van 2 cm. Meng de Mirin en de sojasaus in een kom en marineer hierin even de vis. 

Stap 2

Meng alle ingrediënten voor de zoetzure saus. 

Stap 3

Halveer de ui en snijd deze in zeer dunne ringen. Schil de wortel, was hem samen met de paprika en snijd hem in julienne van 5 cm lang. Was en hak de chilipeper fijn.

Stap 4

Doe alle gesneden groenten in de zoetzure saus. 

Stap 5

Haal de kabeljauw uit de mirin-marinade, dep hem droog en wentel hem in een beetje bloem. 

Stap 6

Frituur de kabeljauw in frituurvet op 180°C of olie gedurende zo'n 3 minuten, laat het goed uitlekken en voeg de kabeljauw dan toe aan de zoetzure saus. Laat het minstens 1 uur staan voor het serveren.

Tip

Het gerecht is al na enkele uren marineren al heel lekker, maar smaakt het best als het 24 uur in de saus heeft gelegen.

Recept-ID 1032

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Dep de kabeljauw droog en snijd hem in blokjes van 2 cm. Meng de Mirin en de sojasaus in een kom en marineer hierin even de vis. 

Meng alle ingrediënten voor de zoetzure saus. 

Halveer de ui en snijd deze in zeer dunne ringen. Schil de wortel, was hem samen met de paprika en snijd hem in julienne van 5 cm lang. Was en hak de chilipeper fijn.

Doe alle gesneden groenten in de zoetzure saus. 

Haal de kabeljauw uit de mirin-marinade, dep hem droog en wentel hem in een beetje bloem. 

Frituur de kabeljauw in frituurvet op 180°C of olie gedurende zo'n 3 minuten, laat het goed uitlekken en voeg de kabeljauw dan toe aan de zoetzure saus. Laat het minstens 1 uur staan voor het serveren.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.