Gebakken vis in zoetzure saus
Stukjes kabeljauw goudbruin gebakken in een pittige Mirin marinade, gecombineerd met een makkelijke maar heerlijke zoetzure saus.
Voorbereiding
Stap 1
Dep de kabeljauw droog en snijd hem in blokjes van 2 cm. Meng de Mirin en de sojasaus in een kom en marineer hierin even de vis.
Stap 2
Meng alle ingrediënten voor de zoetzure saus.
Stap 3
Halveer de ui en snijd deze in zeer dunne ringen. Schil de wortel, was hem samen met de paprika en snijd hem in julienne van 5 cm lang. Was en hak de chilipeper fijn.
Stap 4
Doe alle gesneden groenten in de zoetzure saus.
Stap 5
Haal de kabeljauw uit de mirin-marinade, dep hem droog en wentel hem in een beetje bloem.
Stap 6
Frituur de kabeljauw in frituurvet op 180°C of olie gedurende zo'n 3 minuten, laat het goed uitlekken en voeg de kabeljauw dan toe aan de zoetzure saus. Laat het minstens 1 uur staan voor het serveren.
Tip
Het gerecht is al na enkele uren marineren al heel lekker, maar smaakt het best als het 24 uur in de saus heeft gelegen.
Recept-ID 1032
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer