Aziatische zalm- & paprikaspiesjes
Sappige teriyaki- & sesam-zalmspiesjes met een knapperige, verfrissende venkel- & appelsalade - een heerlijk en licht visgerecht voor op de barbecue of grill.
Ingrediënten
Venkelsalade
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de zalm in blokjes. Kruid met peper, chilivlokken en Kikkoman Teriyaki marinade. Voeg limoensap en -rasp toe. Voeg sesamolie toe en meng grondig. Zet opzij om te marineren.
Stap 2
Snijd de groene peper in blokjes die even groot zijn als de blokjes vis.
Stap 3
Snijd de venkel en appel in dunne reepjes. Voeg honing, citroensap en olijfolie toe. Meng grondig. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
Stap 4
Rijg afwisselend stukjes vis en paprika aan metalen spiesen.
Stap 5
Bestrijk de spiesen met de resterende marinade en bestrooi met 1 el sesamzaad.
Stap 6
Grill de zalmspiesjes op een hoge temperatuur gedurende ongeveer 10 minuten, af en toe omdraaien voor gelijkmatig garen.
Stap 7
Garneer met gesneden lente-ui, resterende sesamzaadjes en geraspte limoenschil, en serveer samen met de venkelsalade.
Recept-ID 1117
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer