Authentieke Japanse sojasausramen
In Japan zijn de meest typische ingrediënten van ramen-noedelsoep ajitama (gekookte eieren gemarineerd in zoete sojasaus) en chashu (gekookt en gesneden varkensvlees). Bereid deze geliefde traditionele Japanse sojasausramen snel en eenvoudig met de Kikkoman ramenbasis voor soep.
Ingrediënten
Voor de ramensoep
A: voor de in sojasaus gemarineerde eieren:
B: voor gemarineerd varkensvlees
Voorbereiding
Stap 1
Breng voor het marineren van de eieren de ingrediënten voor A aan de kook (behalve de eieren). Haal van het vuur en doe de gekookte, gepelde eieren erin en marineer ze 3 uur.
Stap 2
Kook het varkensvlees voor 30 minuten. Meng de overige ingrediënten van B. Giet dit samen met het gekookte varkensvlees in een snelkookpan en kook 20 minuten.
Stap 3
Kook de kool en de taugé 3-5 minuten in water.
Stap 4
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 5
Breng in een pan ca. 540 ml water aan de kook, breng op smaak met 60 ml Kikkoman ramenbasis voor soep.
Stap 6
Verdeel de soep over 2 kommen. Laat de noedels goed uitlekken en voeg ze toe aan de soep.
Stap 7
Halveer de eieren en snijd het gekookte varkensvlees in plakjes.
Stap 8
Doe de eieren, het gesneden varkensvlees, de kool, de taugé en de suikermais in de soep. Bestrooi met gebakken uitjes.
Recept-ID 1101
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer