Authentieke Japanse sojasausramen
Authentieke Japanse sojasausramen

Authentieke Japanse sojasausramen

totale tijd245 min.
5 min.voorbereidingstijd
180 min.marineertijd
60 min.kooktijd

In Japan zijn de meest typische ingrediënten van ramen-noedelsoep ajitama (gekookte eieren gemarineerd in zoete sojasaus) en chashu (gekookt en gesneden varkensvlees). Bereid deze geliefde traditionele Japanse sojasausramen snel en eenvoudig met de Kikkoman ramenbasis voor soep.

Ingrediënten

2 porties
2 eetlepels
suikermais (uit blik)
100 g
kool
120 g
taugé
30 g
gebakken uitjes
2 
in sojasaus gemarineerde eieren (zie A)
70 g
geroosterd gesneden varkensvlees (zie B)
200 g
ramen-noedels

Voor de ramensoep 

540 ml
water

A: voor de in sojasaus gemarineerde eieren:

2 
gekookte eieren, gepeld
 ½ eetlepel
suiker
2 eetlepels
water

B: voor gemarineerd varkensvlees

500 g
varkensvlees
200 ml
water
20 ml
sake of witte wijn
20 g
suiker
1 
teen knoflook
20 g
verse gember
Voedingswaarde (per portie):2781 kJ / 665 kcal
24,8 gVetten
28,6 gEiwitten
79,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Breng voor het marineren van de eieren de ingrediënten voor A aan de kook (behalve de eieren). Haal van het vuur en doe de gekookte, gepelde eieren erin en marineer ze 3 uur.

Stap 2

Kook het varkensvlees voor 30 minuten. Meng de overige ingrediënten van B. Giet dit samen met het gekookte varkensvlees in een snelkookpan en kook 20 minuten.

Stap 3

Kook de kool en de taugé 3-5 minuten in water.

Stap 4

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 5

Breng in een pan ca. 540 ml water aan de kook, breng op smaak met 60 ml Kikkoman ramenbasis voor soep.

Stap 6

Verdeel de soep over 2 kommen. Laat de noedels goed uitlekken en voeg ze toe aan de soep.

Stap 7

Halveer de eieren en snijd het gekookte varkensvlees in plakjes.

Stap 8

Doe de eieren, het gesneden varkensvlees, de kool, de taugé en de suikermais in de soep. Bestrooi met gebakken uitjes.

Recept-ID 1101

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Breng voor het marineren van de eieren de ingrediënten voor A aan de kook (behalve de eieren). Haal van het vuur en doe de gekookte, gepelde eieren erin en marineer ze 3 uur.

Kook het varkensvlees voor 30 minuten. Meng de overige ingrediënten van B. Giet dit samen met het gekookte varkensvlees in een snelkookpan en kook 20 minuten.

Kook de kool en de taugé 3-5 minuten in water.

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng in een pan ca. 540 ml water aan de kook, breng op smaak met 60 ml Kikkoman ramenbasis voor soep.

Verdeel de soep over 2 kommen. Laat de noedels goed uitlekken en voeg ze toe aan de soep.

Halveer de eieren en snijd het gekookte varkensvlees in plakjes.

Doe de eieren, het gesneden varkensvlees, de kool, de taugé en de suikermais in de soep. Bestrooi met gebakken uitjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.