Zoete aardappelsteaks op bonte groentereepjes met avocadocrème
Ingrediënten
Voor de avocado-crème:
Voor het groentegerecht:
Voor de zoete aardappelsteaks:
Voorbereiding
Stap 1
Voor de avocado-crème: haal de pit uit de avocado, verwijder de schil, snijd het vruchtvlees in grove stukken en pureer met de amandelmelk en kokosmelk. Doe de avocadopuree in een pan, verwarm en breng op smaak met citroensap, suiker, zout en peper.
Stap 2
Voor het groentegerecht: was de paprika, verwijder de zaatlijsten en snijd in reepjes. Was de haricots verts en snijd de uiteinden eraf. Verhit de olie in een pan, doe de paprikareepjes en haricots verts erbij, bak ze licht bruin en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Voor de zoeteaardappel-steaks: was de zoete aardappelen en snijd ze schuin in plakken van ca. 1,5 cm dik. Leg de schijfjes naast elkaar op een bord, dek ze af met vershoudfolie en laat ze in de magnetron op 450 watt in ca. 4-5 minuten gaar worden. Verwijder de folie, laat de zoete aardappelen even afkoelen en bestrooi de snijvlakken met meel.
Stap 4
Verwarm de margarine in een pan en bak de zoete aardappelplakken op gemiddelde temperatuur aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan, leg op een bord en houd ze warm.
Stap 5
Doe suiker en appelsap in de pan en kook dit zo lang in tot het sap stroperig wordt. Voeg de sojasaus toe en breng nogmaals aan de kook. Doe de zoete aardappelplakken nogmaals in de pan en karamelliseer ze met de saus.
Stap 6
Leg de groenten op borden, schik de zoete aardappel-steaks erop, bedruip ze met de overgebleven saus en serveer en serveer de avocadocrème ernaast.
Recept-ID 156
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer