Pasta met rode en groene pesto, tomaat & avocado

totale tijd 25 min.
15 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Makkelijk vegetarisch pastarecept geserveerd met een groene avocadopesto en een rode tomaten- en tijmpesto.

Ingrediënten

4 porties
350 g
pasta, bijv. spaghetti

Voor de avocadopesto

1 
grote rijpe avocado
Enkele blaadjes basilicum
1 
teentje knoflook
30 g
amandelen
30 g
vers geraspte parmezaan
2 eetlepels
olijfolie
Een beetje citroen- of limoensap
Zout, versgemalen peper

Voor de pesto van tomaat en tijm

40 g
zongedroogde tomaatjes
30 g
vers geraspte parmezaan
30 g
geroosterde pijnboompitten
Enkele tijmblaadjes
2 theelepels
tomatenpuree
2 eetlepels
olijfolie
Versgemalen peper
Voedingswaarde (per portie): 3023 kJ  /  719 kcal
35,8 g Vetten
22,1 g Eiwitten
76,7 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd voor de avocadopesto de avocado doormidden, verwijder de pit en het vruchtvlees. Was de basilicum en pel de knoflook.

Stap 2

Meng de basilicum, de knoflook, het avocadovruchtvlees, de amandelen, de Parmezaanse kaas, de olijfolie en het citroen- of limoensap. Breng de pesto op smaak met zout, peper en de Mirin.

Stap 3

Pureer voor de tomaat- en tijmpesto de tomaten, de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten, de tijm, de tomatenpuree en de olijfolie en breng het geheel op smaak met de sojasaus, peper en de Mirin. 

Stap 4

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en serveer het met de twee soorten pesto's. 

Tip

 

Meng voor extra romigheid de pesto met een beetje kookwater van de pasta.

Garneer met een topping van geroosterde groenteblokjes (bijv. courgette, aubergine, paprika) en/of met verse kruiden.

Recept-ID 1030

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd voor de avocadopesto de avocado doormidden, verwijder de pit en het vruchtvlees. Was de basilicum en pel de knoflook.

Meng de basilicum, de knoflook, het avocadovruchtvlees, de amandelen, de Parmezaanse kaas, de olijfolie en het citroen- of limoensap. Breng de pesto op smaak met zout, peper en de Mirin.

Pureer voor de tomaat- en tijmpesto de tomaten, de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten, de tijm, de tomatenpuree en de olijfolie en breng het geheel op smaak met de sojasaus, peper en de Mirin. 

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en serveer het met de twee soorten pesto's. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.