

Pasta met rode en groene pesto, tomaat & avocado
Makkelijk vegetarisch pastarecept geserveerd met een groene avocadopesto en een rode tomaten- en tijmpesto.
Ingrediënten
Voor de avocadopesto
Voor de pesto van tomaat en tijm
Voorbereiding
Stap 1
Snijd voor de avocadopesto de avocado doormidden, verwijder de pit en het vruchtvlees. Was de basilicum en pel de knoflook.
Stap 2
Meng de basilicum, de knoflook, het avocadovruchtvlees, de amandelen, de Parmezaanse kaas, de olijfolie en het citroen- of limoensap. Breng de pesto op smaak met zout, peper en de Mirin.
Stap 3
Pureer voor de tomaat- en tijmpesto de tomaten, de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten, de tijm, de tomatenpuree en de olijfolie en breng het geheel op smaak met de sojasaus, peper en de Mirin.
Stap 4
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en serveer het met de twee soorten pesto's.
Tip
Meng voor extra romigheid de pesto met een beetje kookwater van de pasta.
Garneer met een topping van geroosterde groenteblokjes (bijv. courgette, aubergine, paprika) en/of met verse kruiden.
Recept-ID 1030
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer