Bowl met warme quinoa en met sesam bedekte zalm en abrikozen
Bowl met warme quinoa en met sesam bedekte zalm en abrikozen

Bowl met warme quinoa en met sesam bedekte zalm en abrikozen

totale tijd45 min.
10 min.voorbereidingstijd
35 min.kooktijd

Iets makkelijks en gezonds nodig voor het avondeten? Je zult dol zijn op dit eenvoudige zalmrecept met Ponzu-yoghurtdressing. Het wordt geserveerd met rode, witte en zwarte quinoa, maar je kunt elke soort gebruiken.

Ingrediënten

2 porties
100 g
driekleurige quinoa, of gewone quinoa
250 g
zalmfilet
 ½ tl
peper
10 g
sesamzaadjes
2 el
olie
100 g
broccoli
150 g
abrikozen
1 el
verse rozemarijn
1 el
olijfolie
60 g
natuurlijke yoghurt
2 el
gehakte verse munt
 ½ tl
gemalen peper
Voedingswaarde (per portie):3211 kJ / 767 kcal
44,6 gVetten
38,9 gEiwitten
50,3 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Snij de zalmfilet in twee stukken, bestrooi met Kikkoman Ponzu en peper en wentel in panko vermengd met sesamzaadjes. Bak aan beide zijden goudbruin.

Stap 3

Verdeel ondertussen de broccoli in kleinere roosjes en kook deze beetgaar. Snij de abrikozen doormidden, verwijder de pitten en rooster ze aan beide kanten met de rozemarijnblaadjes in een licht ingevette pan.

Stap 4

Meng de yoghurt met olijfolie, Kikkoman Ponzu, peper en gehakte munt.

Stap 5

Verdeel de gekookte quinoa over kommen en voeg de rest van de toppings toe.

Recept-ID 1050

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de zalmfilet in twee stukken, bestrooi met Kikkoman Ponzu en peper en wentel in panko vermengd met sesamzaadjes. Bak aan beide zijden goudbruin.

Verdeel ondertussen de broccoli in kleinere roosjes en kook deze beetgaar. Snij de abrikozen doormidden, verwijder de pitten en rooster ze aan beide kanten met de rozemarijnblaadjes in een licht ingevette pan.

Meng de yoghurt met olijfolie, Kikkoman Ponzu, peper en gehakte munt.

Verdeel de gekookte quinoa over kommen en voeg de rest van de toppings toe.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.