Zoet-zure groentenwok
Zoet-zure groentenwok

Zoet-zure groentenwok

5 1 beoordelingen
totale tijd20 min.
10 min.voorbereidingstijd
10 min.kooktijd

Met een zoet-zure sojaglazuur is dit gerecht vol groenten een kleurrijke smaakexplosie. Ideaal als hoofd- of bijgerecht. Kies je favoriete groenten voor deze veelzijdige creatie!

Ingrediënten

2 porties
 ½ 
rode paprika
 ½ 
gele paprika
1 handvol
sugarsnaps
50 g
bevroren edamame of erwten
150 g
courgette
1 
wortel
1 
stengel prei (alleen het witte deel)
150 g
babybroccoli of broccolini
150 g
bloemkool
 ½ bos(je)
lente-ui
Olie om te bakken (bv. raapzaadolie)

Saus:

3 
knoflookteentjes
3 cm
verse gember
1 el
honing
1 el
limoensap
100 ml
ketchup

Garnering:

 ½ handvol
pinda's of sesamzaad (optioneel)
Voedingswaarde (per portie):1951 kJ / 466 kcal
19 gVetten
21 gEiwitten
55 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de paprika's in blokjes, de courgette in halvemaantjes, de wortel in reepjes en de prei in ringen. Verdeel de broccoli en bloemkool in roosjes van gelijke grootte. Snijd de lente-ui fijn.

Stap 2

Rasp de knoflook en gember in een kom. Voeg honing, limoensap, Kikkoman Sojasaus en ketchup toe en meng grondig.

Stap 3

Verhit olie in een pan, voeg de wortel en prei toe en bak circa 1 minuut. Voeg de paprika, courgette, broccoli, bloemkool, bevroren erwten of edamame, lente-ui en sugarsnaps toe en bak 3-5 minuten. Voeg de saus toe en meng grondig. Bak nog 1-2 minuten.

Stap 4

Serveer besprenkeld met pinda's of sesamzaadjes.

Recept-ID 1393

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de paprika's in blokjes, de courgette in halvemaantjes, de wortel in reepjes en de prei in ringen. Verdeel de broccoli en bloemkool in roosjes van gelijke grootte. Snijd de lente-ui fijn.

Rasp de knoflook en gember in een kom. Voeg honing, limoensap, Kikkoman Sojasaus en ketchup toe en meng grondig.

Verhit olie in een pan, voeg de wortel en prei toe en bak circa 1 minuut. Voeg de paprika, courgette, broccoli, bloemkool, bevroren erwten of edamame, lente-ui en sugarsnaps toe en bak 3-5 minuten. Voeg de saus toe en meng grondig. Bak nog 1-2 minuten.

Serveer besprenkeld met pinda's of sesamzaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.