

Spies met sojasteak-reepjes en geroosterde sesam-sojadip
Ingrediënten
Voor de sesamdip:
Voorbereiding
Stap 1
Laat de spiesen minstens 30 minuten weken in koud water.
Stap 2
Snijd de steak in de lengte in reepjes van 3 cm breed. U zou ongeveer 3 reepjes per steak moeten krijgen. Doe het vlees in een hersluitbare zak of passende bakvorm. Begiet met sojasaus en doe de knoflooktenen met wat gemalen peper erbij. Meng goed en laat 30 minuten tot 24 uur marineren.
Stap 3
Verwarm een kleine braadpan op gemiddelde stand en rooster het sesamzaad. Blijf regelmatig roeren tot het goudgeel is en knispert. Doe de sesam in een kleine schaal. Meng met de resterende dipingrediënten.
Stap 4
Verwarm een grillpan op hoge temperatuur. Steek het gemarineerde rundvlees in de lengte op de spies. Laat genoeg plaats over aan de onderkant van de spies, zodat deze kan worden vastgehouden en gedraaid. Besprenkel de grillpan met een siliconen penseel of keukenpapier licht met olie. Braadt de spiesen vervolgens aan elke kant 2 minuten tot ze bruin en gaar zijn. Besprenkel met de kruiden en serveer met de dip en limoenschijfjes.
Recept-ID 1
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer