Teriyaki gepelde jackfruit en rijstbowl met avocado en pepersalsa
Teriyaki gepelde jackfruit en rijstbowl met avocado en pepersalsa

Teriyaki gepelde jackfruit en rijstbowl met avocado en pepersalsa

5 1 beoordelingen
totale tijd35 min.
15 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd

Dit gemakkelijke veganistische rijst bowl recept is geïnspireerd op de smaken van Mexico. De gekruide gepelde jackfruit, gemengde pepersalsa en avocado zijn een fantastische combinatie voor lunch of diner.

Ingrediënten

2 porties
100 g
witte rijst
200 g
gepelde jackfruit in blik
50 g
tomatenpuree
1 tl
gemalen koriander
1 tl
gemalen komijn
 ¼ tl
gemalen gember
1 tl
Spaanse pepervlokken
2 el
olijfolie
1 
avocado
1 tl
zwarte sesamzaadjes
100 g
rode paprika
100 g
groene paprika
100 g
gele paprika
1 
teentje knoflook
1 el
citroensap
 ½ tl
gemalen peper
verse koriander
Voedingswaarde (per portie):2747 kJ / 656 kcal
29,2 gVetten
10,6 gEiwitten
61,3 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Kook de rijst gaar.

Stap 2

Spoel de gepelde jackfruit af en meng grondig met de Kikkoman-teriyakimarinade, tomatenpuree en kruiden. Bak alles in olijfolie.

Stap 3

Snij de paprika's in kleine blokjes. Bak samen met de gehakte knoflook kort in olijfolie. Breng op smaak met citroensap, Kikkoman-teriyakimarinade, peper, komijn en verse koriander. Schil de avocado, snij in plakjes en bestrooi met sesamzaad.

Stap 4

Verdeel de gekookte rijst over twee kommen en serveer met de toppings.

Recept-ID 1052

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Kook de rijst gaar.

Spoel de gepelde jackfruit af en meng grondig met de Kikkoman-teriyakimarinade, tomatenpuree en kruiden. Bak alles in olijfolie.

Snij de paprika's in kleine blokjes. Bak samen met de gehakte knoflook kort in olijfolie. Breng op smaak met citroensap, Kikkoman-teriyakimarinade, peper, komijn en verse koriander. Schil de avocado, snij in plakjes en bestrooi met sesamzaad.

Verdeel de gekookte rijst over twee kommen en serveer met de toppings.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.