Kushi-ten Tempura Kebab
Ingrediënten
Voor de tempurasaus:
Voor het deeg:
Voorbereiding
Stap 1
Voor de saus: Verwarm de bouillon en de woksaus in een pan. Haal het mengsel vlak voordat het gaat koken van de warmtebron en zet het even apart. Schil en rasp de radijs en de gember en laat alles goed uitlekken in een zeef. Voor het beslag: meng het water en de eidooier en voeg langzaam al roerend bloem en korenmeel toe. Pel daarna de garnalen en verwijder de zwarte aders.
Stap 2
Snijd de inktvisfilets in stukjes van 2 bij 4 cm. Zorg ervoor dat ze niet vervormen tijdens het frituren. Maak de shiitake paddenstoelen en maiskolfjes schoon en halveer ze. Snijd de rode paprika in stukjes van 2 bij 4 cm, zodat ze net zo groot zijn als de visstukjes. Verwijder het vet van de peperoni en snijdt de worst in plakken. Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 8 mm.
Stap 3
Haal alle ingrediënten door de bloem. Schudt de overtollige bloem af. Doe twee of drie ingrediënten aan een houten spies, doop ze in het beslag en frituur ze in de olie op circa 170°C.
Stap 4
Presenteer op een bord en serveer met de saus, radijs en gember.
Recept-ID 411
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer