Kushi-ten Tempura Kebab

totale tijd 60 min.

Ingrediënten

4 porties
15 
gepelde grote garnalen
150 g
inktvisfilet of calamares
10 
verse shitake paddenstoelen
10 stuk
maiskolfjes (baby corn)
1 
rode paprika
10 
pepperoni’s (worst) of groene asperges
1 
courgette

Voor de tempurasaus:

300 ml
groente- of visbouillon
7 eetlepels
150 g
witte radijs
30 g
verse gember

Voor het deeg:

300 ml
koud water
1 
eidooier
170 g
tarwebloem
10 g
korenmeel
een beetje bakolie
Voedingswaarde (per portie): 2018 kJ  /  482 kcal
16,6 g Vetten
31,3 g Eiwitten
52,5 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Voor de saus: Verwarm de bouillon en de woksaus in een pan. Haal het mengsel vlak voordat het gaat koken van de warmtebron en zet het even apart. Schil en rasp de radijs en de gember en laat alles goed uitlekken in een zeef. Voor het beslag: meng het water en de eidooier en voeg langzaam al roerend bloem en korenmeel toe. Pel daarna de garnalen en verwijder de zwarte aders.

Stap 2

Snijd de inktvisfilets in stukjes van 2 bij 4 cm. Zorg ervoor dat ze niet vervormen tijdens het frituren. Maak de shiitake paddenstoelen en maiskolfjes schoon en halveer ze. Snijd de rode paprika in stukjes van 2 bij 4 cm, zodat ze net zo groot zijn als de visstukjes. Verwijder het vet van de peperoni en snijdt de worst in plakken. Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 8 mm.

Stap 3

Haal alle ingrediënten door de bloem. Schudt de overtollige bloem af. Doe twee of drie ingrediënten aan een houten spies, doop ze in het beslag en frituur ze in de olie op circa 170°C.

Stap 4

Presenteer op een bord en serveer met de saus, radijs en gember.

Recept-ID 411

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Voor de saus: Verwarm de bouillon en de woksaus in een pan. Haal het mengsel vlak voordat het gaat koken van de warmtebron en zet het even apart. Schil en rasp de radijs en de gember en laat alles goed uitlekken in een zeef. Voor het beslag: meng het water en de eidooier en voeg langzaam al roerend bloem en korenmeel toe. Pel daarna de garnalen en verwijder de zwarte aders.

Snijd de inktvisfilets in stukjes van 2 bij 4 cm. Zorg ervoor dat ze niet vervormen tijdens het frituren. Maak de shiitake paddenstoelen en maiskolfjes schoon en halveer ze. Snijd de rode paprika in stukjes van 2 bij 4 cm, zodat ze net zo groot zijn als de visstukjes. Verwijder het vet van de peperoni en snijdt de worst in plakken. Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 8 mm.

Haal alle ingrediënten door de bloem. Schudt de overtollige bloem af. Doe twee of drie ingrediënten aan een houten spies, doop ze in het beslag en frituur ze in de olie op circa 170°C.

Presenteer op een bord en serveer met de saus, radijs en gember.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.