Tofu-burger met Teriyaki Cole Slaw en sriracha-dressing

totale tijd 30 min.
30 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties

Voor de coleslaw

150 g
rode kool
1 
grote wortel
1 eetlepel
haveryoghurt (alternatief: soja-yoghurt)
1 theelepel
mosterd
versgemalen peper

Voor de dressing

2 eetlepels
haveryoghurt (alternatief: soja-yoghurt)
2 eetlepels
Sriracha-chilisaus

Bovendien

350 g
tofu
2 eetlepels
volkorenmeel
1 eetlepel
sesam
zout, versgemalen peper
2 ½ eetlepels
plantaardige olie
1 
rode ui
50 g
salade
4 
hamburgerbroodjes
100 g
kimchi (alternatief: zuurkool)
Voedingswaarde (per portie): 1481 kJ  /  353 kcal
8,2 g Vetten
17,2 g Eiwitten
48,5 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Voor de coleslawl de buitenste bladen van de rode kool verwijderen, in vier delen snijden, de stronk wigvormig eruit snijden en de kool in fijne reepjes snijden. Reinig de wortel, schil deze en snijd dezemet behulp van een dunschiller in reepjes. Meng de teriyaki-marinade, yoghurt en mosterd met elkaar, voeg de kool en wortel toe en breng alles op smaak met peper.

Stap 2

Meng voor de dressing yoghurt, sriracha en sojasaus. Snijd de tofu in 4 plakjes. Meng het meel en de sesam, draai de tofu meerdere erin en breng ze op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een pan en bak de tofu aan beide kanten ongeveer 3 à 4 minuten. Schil de uien en snijd ze in reepjes. Was de sla en droog deze.

Stap 3

Halveer de broodjes. Beleg de onderkant met teriyaki coleslaw, sla, tofu, kimchi en uien, besprenkel met dressing, leg de bovenkant erop en serveer de tofu-burgers.

Recept-ID 145

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Voor de coleslawl de buitenste bladen van de rode kool verwijderen, in vier delen snijden, de stronk wigvormig eruit snijden en de kool in fijne reepjes snijden. Reinig de wortel, schil deze en snijd dezemet behulp van een dunschiller in reepjes. Meng de teriyaki-marinade, yoghurt en mosterd met elkaar, voeg de kool en wortel toe en breng alles op smaak met peper.

Meng voor de dressing yoghurt, sriracha en sojasaus. Snijd de tofu in 4 plakjes. Meng het meel en de sesam, draai de tofu meerdere erin en breng ze op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een pan en bak de tofu aan beide kanten ongeveer 3 à 4 minuten. Schil de uien en snijd ze in reepjes. Was de sla en droog deze.

Halveer de broodjes. Beleg de onderkant met teriyaki coleslaw, sla, tofu, kimchi en uien, besprenkel met dressing, leg de bovenkant erop en serveer de tofu-burgers.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.