[Translate to Niederländisch:]
[Translate to Niederländisch:]

Sappig met ui gemarineerd gestoofd rundvlees met peterselie- en gembersalade

totale tijd 70 min.
30 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd

Verleidelijk malse biefstuk, perfect dichtgeschroeid en elegant gecombineerd met een verfrissende salade en spätzlenoedels. Of u nu voor uw gezin kookt of gasten ontvangt, dit culinaire meesterwerk zal zeker een blijvende indruk achterlaten bij elke veeleisende fijnproever!

Ingrediënten

4 porties

Ingrediënten voor de spätzle

300 g
bloem
3 
eieren
150 ml
melk
1 eetlepel
zout

Ingrediënten voor het gestoofde rundvlees met uien

4 
entrecotes (ongeveer 200 g per stuk)
2 ½ theelepels
olie om in te bakken
4 
grote uien
250 ml
runderbouillon

Ingrediënten voor de peterselie- en gembersalade

1 bos(je)
verse peterselie
2 
wortelen
20 g
gember
Sap van een limoen
Voedingswaarde (per portie): 4110.9 kJ  /  980.2 kcal
40,2 g Vetten
75,7 g Eiwitten
74,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g bloem – 3  eieren – 150 ml melk – 10 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Zeef de bloem in een kom. Voeg langzaam de eieren, Kikkoman Sojasaus en melk toe en roer door. Bewerk het deeg krachtig met de vlakke hand gedurende ca. 5 minuten en houd de kom daarbij stevig vast. Het deeg moet zo elastisch worden dat de Geknede lucht er in belletjes uit komt. Als dit het geval is, laat het spätzledeeg dan 30 minuten staan.

Stap 2

4  entrecotes (ongeveer 200 g per stuk) – 2 ½ theelepels olie

Bak de entrecotes in een hete pan met olie ongeveer 2 minuten aan elke kant. Haal de biefstukken eruit en zet ze apart.

Stap 3

4  grote uien – 3 eetlepels olie om te bakken – 4 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus250 ml runderbouillon – Biefstukken

Pel de uien en snijd ze in plakjes. Bak nu de uien in dezelfde pan als het vlees tot ze zacht zijn en blus af met runderbouillon en Kikkoman Sojasaus. Voeg de biefstukken weer toe en laat ze in 10 minuten gaar worden in de oven op 130 °C boven- en onderwarmte, zodat ze mooi medium gaar worden.

Stap 4

1 bos(je) verse peterselie – 2  wortelen – 20 g gember – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels Kikkoman Teriyakisaus met Geroosterd Sesamzaad – Sap van een limoen

Was de peterselie en pluk de blaadjes eraf. Schil de wortels en de gember en rasp ze fijn. Meng de Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Teriyakisaus en het limoensap tot een marinade. Combineer alles, meng goed en marineer tot serveren.

Stap 5

Spätzledeeg – 1 eetlepel zout

Breng ca. 3 l gezouten water aan de kook. Knijp het spätzledeeg door een pers in het kokende gezouten water. Laat sudderen tot de spätzle naar het oppervlak van het water drijven.

Tip

Voeg voor het opdienen een beetje boter toe aan de spätzle. Dit voorkomt dat ze aan elkaar plakken en de boter voegt een extra rijke smaak toe.

Recept-ID 1179

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g bloem – 3  eieren – 150 ml melk – 10 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Zeef de bloem in een kom. Voeg langzaam de eieren, Kikkoman Sojasaus en melk toe en roer door. Bewerk het deeg krachtig met de vlakke hand gedurende ca. 5 minuten en houd de kom daarbij stevig vast. Het deeg moet zo elastisch worden dat de Geknede lucht er in belletjes uit komt. Als dit het geval is, laat het spätzledeeg dan 30 minuten staan.

4  entrecotes (ongeveer 200 g per stuk) – 2 ½ theelepels olie

Bak de entrecotes in een hete pan met olie ongeveer 2 minuten aan elke kant. Haal de biefstukken eruit en zet ze apart.

4  grote uien – 3 eetlepels olie om te bakken – 4 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus250 ml runderbouillon – Biefstukken

Pel de uien en snijd ze in plakjes. Bak nu de uien in dezelfde pan als het vlees tot ze zacht zijn en blus af met runderbouillon en Kikkoman Sojasaus. Voeg de biefstukken weer toe en laat ze in 10 minuten gaar worden in de oven op 130 °C boven- en onderwarmte, zodat ze mooi medium gaar worden.

1 bos(je) verse peterselie – 2  wortelen – 20 g gember – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels Kikkoman Teriyakisaus met Geroosterd Sesamzaad – Sap van een limoen

Was de peterselie en pluk de blaadjes eraf. Schil de wortels en de gember en rasp ze fijn. Meng de Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Teriyakisaus en het limoensap tot een marinade. Combineer alles, meng goed en marineer tot serveren.

Spätzledeeg – 1 eetlepel zout

Breng ca. 3 l gezouten water aan de kook. Knijp het spätzledeeg door een pers in het kokende gezouten water. Laat sudderen tot de spätzle naar het oppervlak van het water drijven.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.