Poké bowl met krokante kip

1 1 beoordelingen
totale tijd 27 min.
15 min. voorbereidingstijd
12 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
200 g
sushi- of jasmijnrijst
1 
rode ui
50 ml
azijn
50 ml
water
50 ml
suiker
4 
kipfilets
3 eetlepel
eetlepels tarwemeel
2 theelepel
kerriepoeder
1 
ei, losgeklopt
0,50 
kleine spitskool
2 
avocado’s
200 g
edamame bonen (gepeld)
1 
limoen

Voorbereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even afkoelen en verdeel over 4 kommen.

Stap 2

Snijd de ui in partjes. Breng water, azijn en suiker aan de kook en stoof de uienpartjes hierin gedurende een minuut. Zet het vuur uit en laat de uien minstens 15 minuten in het kookvocht staan.

Stap 3

De kipfilets om gelijkmatige plakken van ca. 1 cm dik te krijgen. Bestuif beide kanten van de kipfilets met bloem en breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Wentel de kipfilets in het losgeklopte ei en vervolgens in paneermeel.   Bak de kip in olie ca. 5 minuten aan elke kant, laat uitlekken op keukenpapier en snijd de filets dan in plakjes.

Stap 4

Blancheer de edamame bonen 1 minuut. Snijd de kool in dunne repen en meng deze met de Kikkoman Poke sauce. Snijd de avocado's in plakjes.

Stap 5

Drapeer kool, avocado's, edamame bonen, gemarineerde uien en kip op de rijst.   Serveer de kommen met extra Kikkoman Poke sauce en partjes limoen ernaast.

Recept-ID 110

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even afkoelen en verdeel over 4 kommen.

Snijd de ui in partjes. Breng water, azijn en suiker aan de kook en stoof de uienpartjes hierin gedurende een minuut. Zet het vuur uit en laat de uien minstens 15 minuten in het kookvocht staan.

De kipfilets om gelijkmatige plakken van ca. 1 cm dik te krijgen. Bestuif beide kanten van de kipfilets met bloem en breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Wentel de kipfilets in het losgeklopte ei en vervolgens in paneermeel.   Bak de kip in olie ca. 5 minuten aan elke kant, laat uitlekken op keukenpapier en snijd de filets dan in plakjes.

Blancheer de edamame bonen 1 minuut. Snijd de kool in dunne repen en meng deze met de Kikkoman Poke sauce. Snijd de avocado's in plakjes.

Drapeer kool, avocado's, edamame bonen, gemarineerde uien en kip op de rijst.   Serveer de kommen met extra Kikkoman Poke sauce en partjes limoen ernaast.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.