Burrito bowl met zoete aardappelen met teriyaki, zwarte bonen en avocado
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
De oven op 220°C/200°C circulatielucht/gas stand 7 voorverwarmen. Bedek een grote bakplaat met bakpapier, leg de zoete aardappelen erop en meng met 3 eetlepels teriyaki-marinade en 1 eetlepel olie. Bak 35 à 40 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Stap 2
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat hem uitlekken en zet hem opzij.
Stap 3
Verwarm 1 eetlepel olie in een middelgrote pan en laat de uien 5 minuten lang sudderen totdat ze zacht zijn. Voeg de knoflook en chipotle-pasta toe en laat het geheel nog eens 2 minuten sudderen. Voeg de bonen en de resterende 1 eetlepel teriyaki-marinade en een scheutje water toe en kook alles nog eens 5 minuten.
Stap 4
Verhit de resterende olie in een pan en bak de paprika’s 6 à 8 minuten totdat ze bruin en zacht zijn.
Stap 5
Verdeel de rijst in 4 kommen en plaats de zoete aardappelen, bonen, rode paprika en avocadoschijfjes erop. Serveer met de limoenpartjes en de gesneden lenteuitje.
Recept-ID 291
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer