Burrito bowl met zoete aardappelen met teriyaki, zwarte bonen en avocado
Burrito bowl met zoete aardappelen met teriyaki, zwarte bonen en avocado

Burrito bowl met zoete aardappelen met teriyaki, zwarte bonen en avocado

totale tijd55 min.
15 min.voorbereidingstijd
40 min.kooktijd

Ingrediënten

4 porties
3 
middelgrote zoete aardappelen, geschild en in stukken van 2 cm dik gesneden
3 el
raapzaadolie
300 g
zilvervliesrijst
1 
rode ui, fijn gehakt
2 
teentjes knoflook, geperst
1 el
chipotle-pasta
400 g
zwarte bonen (blik), uitgelekt en afgespoeld
2 
rode paprika, zonder zaadjes en in schijven gesneden
2 
avocado’s, geschild, zonder pit en in schijven gesneden
Limoenpartjes om te serveren
2 
lenteuitjes, fijn gesneden, om te serveren
Voedingswaarde (per portie):720 kJ / 172 kcal
25,9 gVetten
15,5 gEiwitten
108,7 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

De oven op 220°C/200°C circulatielucht/gas stand 7 voorverwarmen. Bedek een grote bakplaat met bakpapier, leg de zoete aardappelen erop en meng met 3 eetlepels teriyaki-marinade en 1 eetlepel olie. Bak 35 à 40 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Stap 2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat hem uitlekken en zet hem opzij.

Stap 3

Verwarm 1 eetlepel olie in een middelgrote pan en laat de uien 5 minuten lang sudderen totdat ze zacht zijn. Voeg de knoflook en chipotle-pasta toe en laat het geheel nog eens 2 minuten sudderen. Voeg de bonen en de resterende 1 eetlepel teriyaki-marinade en een scheutje water toe en kook alles nog eens 5 minuten.

Stap 4

Verhit de resterende olie in een pan en bak de paprika’s 6 à 8 minuten totdat ze bruin en zacht zijn.

Stap 5

Verdeel de rijst in 4 kommen en plaats de zoete aardappelen, bonen, rode paprika en avocadoschijfjes erop. Serveer met de limoenpartjes en de gesneden lenteuitje.

Recept-ID 291

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

De oven op 220°C/200°C circulatielucht/gas stand 7 voorverwarmen. Bedek een grote bakplaat met bakpapier, leg de zoete aardappelen erop en meng met 3 eetlepels teriyaki-marinade en 1 eetlepel olie. Bak 35 à 40 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat hem uitlekken en zet hem opzij.

Verwarm 1 eetlepel olie in een middelgrote pan en laat de uien 5 minuten lang sudderen totdat ze zacht zijn. Voeg de knoflook en chipotle-pasta toe en laat het geheel nog eens 2 minuten sudderen. Voeg de bonen en de resterende 1 eetlepel teriyaki-marinade en een scheutje water toe en kook alles nog eens 5 minuten.

Verhit de resterende olie in een pan en bak de paprika’s 6 à 8 minuten totdat ze bruin en zacht zijn.

Verdeel de rijst in 4 kommen en plaats de zoete aardappelen, bonen, rode paprika en avocadoschijfjes erop. Serveer met de limoenpartjes en de gesneden lenteuitje.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.