Burrito bowl met zoete aardappelen met teriyaki, zwarte bonen en avocado

totale tijd 55 min.
15 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
3 
middelgrote zoete aardappelen, geschild en in stukken van 2 cm dik gesneden
3 eetlepels
raapzaadolie
300 g
zilvervliesrijst
1 
rode ui, fijn gehakt
2 
teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel
chipotle-pasta
400 g
zwarte bonen (blik), uitgelekt en afgespoeld
2 
rode paprika, zonder zaadjes en in schijven gesneden
2 
avocado’s, geschild, zonder pit en in schijven gesneden
Limoenpartjes om te serveren
2 
lenteuitjes, fijn gesneden, om te serveren
Voedingswaarde (per portie): 720 kJ  /  172 kcal
25,9 g Vetten
15,5 g Eiwitten
108,7 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

De oven op 220°C/200°C circulatielucht/gas stand 7 voorverwarmen. Bedek een grote bakplaat met bakpapier, leg de zoete aardappelen erop en meng met 3 eetlepels teriyaki-marinade en 1 eetlepel olie. Bak 35 à 40 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Stap 2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat hem uitlekken en zet hem opzij.

Stap 3

Verwarm 1 eetlepel olie in een middelgrote pan en laat de uien 5 minuten lang sudderen totdat ze zacht zijn. Voeg de knoflook en chipotle-pasta toe en laat het geheel nog eens 2 minuten sudderen. Voeg de bonen en de resterende 1 eetlepel teriyaki-marinade en een scheutje water toe en kook alles nog eens 5 minuten.

Stap 4

Verhit de resterende olie in een pan en bak de paprika’s 6 à 8 minuten totdat ze bruin en zacht zijn.

Stap 5

Verdeel de rijst in 4 kommen en plaats de zoete aardappelen, bonen, rode paprika en avocadoschijfjes erop. Serveer met de limoenpartjes en de gesneden lenteuitje.

Recept-ID 291

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

De oven op 220°C/200°C circulatielucht/gas stand 7 voorverwarmen. Bedek een grote bakplaat met bakpapier, leg de zoete aardappelen erop en meng met 3 eetlepels teriyaki-marinade en 1 eetlepel olie. Bak 35 à 40 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat hem uitlekken en zet hem opzij.

Verwarm 1 eetlepel olie in een middelgrote pan en laat de uien 5 minuten lang sudderen totdat ze zacht zijn. Voeg de knoflook en chipotle-pasta toe en laat het geheel nog eens 2 minuten sudderen. Voeg de bonen en de resterende 1 eetlepel teriyaki-marinade en een scheutje water toe en kook alles nog eens 5 minuten.

Verhit de resterende olie in een pan en bak de paprika’s 6 à 8 minuten totdat ze bruin en zacht zijn.

Verdeel de rijst in 4 kommen en plaats de zoete aardappelen, bonen, rode paprika en avocadoschijfjes erop. Serveer met de limoenpartjes en de gesneden lenteuitje.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.