Kipgyros met pitabrood en tzatzikisaus
Kipgyros met pitabrood en tzatzikisaus

Kipgyros met pitabrood en tzatzikisaus

4,7 32 beoordelingen
totale tijd 2 u. 45 min.
15 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd
2 u. marineertijd

Ontdek een nieuwe Griekse smaak met onze kipgyros in een warm pitabroodje en overgoten met een pikante tzatzikisaus, verrijkt met Kikkoman Ponzu Citroen. Een gerecht dat traditie en moderne flair combineert tot een explosie van frisheid en lichtheid.

Ingrediënten

2 porties

Vlees:

2 el
natuurlijke yoghurt
3 
teentjes knoflook
1 tl
oregano
1 tl
gemalen zoete paprika
 ½ tl
gedroogde rozemarijn
 ½ tl
komijn
1 tl
zwarte komijn
400 g
kippendijen (zonder vel en zonder bot)

Tzatzikisaus:

1 
grote groene komkommer
3 el
mayonaise
3 el
Griekse yoghurt
1 snufje
peper
1 
teentje knoflook

Om te serveren:

 ½ bos(je)
munt
2 
Griekse pitabroodjes
1 el
granaatappelpitjes
Voedingswaarde (per portie):3.072 kJ / 735 kcal
26 gVetten
47 gEiwitten
62 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2 el natuurlijke yoghurt – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof3  teentjes knoflook – 1 tl oregano – 1 tl gemalen zoete paprika –  ½ tl gedroogde rozemarijn –  ½ tl komijn – 1 tl zwarte komijn – 400 g kippendijen (zonder vel en zonder bot)

Meng voor de marinade de yoghurt met Kikkoman Ponzu Citroen in een kom. Voeg de geperste knoflook en de kruiden toe en meng goed. Marineer de kip in de ontstane saus en zet deze minstens 2 uur in de koelkast.

Stap 2

1  grote groene komkommer – 3 el mayonaise – 3 el Griekse yoghurt – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 snufje peper – 1  teentje knoflook

Rasp voor de bereiding van de tzatzikisaus de groene komkommer in een kom. Voeg de mayonaise, yoghurt, Kikkoman Ponzu Citroen en peper toe. Voeg de geperste knoflook toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 3

 ½ bos(je) munt – 2  Griekse pitabroodjes – 1 el granaatappelpitjes

Barbecue de kip ongeveer 15 minuten op een voorverwarmde grill. Serveer in geroosterde pitabroodjes met de tzatzikisaus, gehakte munt en granaatappelpitjes.

Tip:

Dit gerecht smaakt ook heerlijk als het wordt geserveerd met frietjes.

Recept-ID 1228

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 el natuurlijke yoghurt – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof3 teentjes knoflook – 1 tl oregano – 1 tl gemalen zoete paprika – ½ tl gedroogde rozemarijn – ½ tl komijn – 1 tl zwarte komijn – 400 g kippendijen (zonder vel en zonder bot)

Meng voor de marinade de yoghurt met Kikkoman Ponzu Citroen in een kom. Voeg de geperste knoflook en de kruiden toe en meng goed. Marineer de kip in de ontstane saus en zet deze minstens 2 uur in de koelkast.

1 grote groene komkommer – 3 el mayonaise – 3 el Griekse yoghurt – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 snufje peper – 1 teentje knoflook

Rasp voor de bereiding van de tzatzikisaus de groene komkommer in een kom. Voeg de mayonaise, yoghurt, Kikkoman Ponzu Citroen en peper toe. Voeg de geperste knoflook toe en meng alles goed door elkaar.

½ bos(je) munt – 2 Griekse pitabroodjes – 1 el granaatappelpitjes

Barbecue de kip ongeveer 15 minuten op een voorverwarmde grill. Serveer in geroosterde pitabroodjes met de tzatzikisaus, gehakte munt en granaatappelpitjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.