Kipgyros met pitabrood en tzatzikisaus

totale tijd 165 min.
15 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd
120 min. marineertijd

Ontdek een nieuwe Griekse smaak met onze kipgyros in een warm pitabroodje en overgoten met een pikante tzatzikisaus, verrijkt met Kikkoman Ponzu Citroen. Een gerecht dat traditie en moderne flair combineert tot een explosie van frisheid en lichtheid.

Ingrediënten

2 porties

Vlees:

2 eetlepels
natuurlijke yoghurt
3 
teentjes knoflook
1 theelepel
oregano
1 theelepel
gemalen zoete paprika
 ½ theelepel
gedroogde rozemarijn
 ½ theelepel
komijn
1 theelepel
zwarte komijn
400 g
kippendijen (zonder vel en zonder bot)

Tzatzikisaus:

1 
grote groene komkommer
3 eetlepels
mayonaise
3 eetlepels
Griekse yoghurt
1 snufje
peper
1 
teentje knoflook

Om te serveren:

 ½ bos(je)
munt
2 
Griekse pitabroodjes
1 eetlepel
granaatappelpitjes
Voedingswaarde (per portie): 3072 kJ  /  735 kcal
26 g Vetten
47 g Eiwitten
62 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2 eetlepels natuurlijke yoghurt – 4 eetlepels Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof3  teentjes knoflook – 1 theelepel oregano – 1 theelepel gemalen zoete paprika –  ½ theelepel gedroogde rozemarijn –  ½ theelepel komijn – 1 theelepel zwarte komijn – 400 g kippendijen (zonder vel en zonder bot)

Meng voor de marinade de yoghurt met Kikkoman Ponzu Citroen in een kom. Voeg de geperste knoflook en de kruiden toe en meng goed. Marineer de kip in de ontstane saus en zet deze minstens 2 uur in de koelkast.

Stap 2

1  grote groene komkommer – 3 eetlepels mayonaise – 3 eetlepels Griekse yoghurt – 2 eetlepels Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 snufje peper – 1  teentje knoflook

Rasp voor de bereiding van de tzatzikisaus de groene komkommer in een kom. Voeg de mayonaise, yoghurt, Kikkoman Ponzu Citroen en peper toe. Voeg de geperste knoflook toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 3

 ½ bos(je) munt – 2  Griekse pitabroodjes – 1 eetlepel granaatappelpitjes

Barbecue de kip ongeveer 15 minuten op een voorverwarmde grill. Serveer in geroosterde pitabroodjes met de tzatzikisaus, gehakte munt en granaatappelpitjes.

Tip:

Dit gerecht smaakt ook heerlijk als het wordt geserveerd met frietjes.

Recept-ID 1228

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 eetlepels natuurlijke yoghurt – 4 eetlepels Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof3  teentjes knoflook – 1 theelepel oregano – 1 theelepel gemalen zoete paprika –  ½ theelepel gedroogde rozemarijn –  ½ theelepel komijn – 1 theelepel zwarte komijn – 400 g kippendijen (zonder vel en zonder bot)

Meng voor de marinade de yoghurt met Kikkoman Ponzu Citroen in een kom. Voeg de geperste knoflook en de kruiden toe en meng goed. Marineer de kip in de ontstane saus en zet deze minstens 2 uur in de koelkast.

1  grote groene komkommer – 3 eetlepels mayonaise – 3 eetlepels Griekse yoghurt – 2 eetlepels Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 snufje peper – 1  teentje knoflook

Rasp voor de bereiding van de tzatzikisaus de groene komkommer in een kom. Voeg de mayonaise, yoghurt, Kikkoman Ponzu Citroen en peper toe. Voeg de geperste knoflook toe en meng alles goed door elkaar.

 ½ bos(je) munt – 2  Griekse pitabroodjes – 1 eetlepel granaatappelpitjes

Barbecue de kip ongeveer 15 minuten op een voorverwarmde grill. Serveer in geroosterde pitabroodjes met de tzatzikisaus, gehakte munt en granaatappelpitjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.