Kipgyros met pitabrood en tzatzikisaus
Ontdek een nieuwe Griekse smaak met onze kipgyros in een warm pitabroodje en overgoten met een pikante tzatzikisaus, verrijkt met Kikkoman Ponzu Citroen. Een gerecht dat traditie en moderne flair combineert tot een explosie van frisheid en lichtheid.
Ingrediënten
Vlees:
Tzatzikisaus:
Om te serveren:
Voorbereiding
Stap 1
2 eetlepels natuurlijke yoghurt – 4 eetlepels Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 3 teentjes knoflook – 1 theelepel oregano – 1 theelepel gemalen zoete paprika – ½ theelepel gedroogde rozemarijn – ½ theelepel komijn – 1 theelepel zwarte komijn – 400 g kippendijen (zonder vel en zonder bot)
Meng voor de marinade de yoghurt met Kikkoman Ponzu Citroen in een kom. Voeg de geperste knoflook en de kruiden toe en meng goed. Marineer de kip in de ontstane saus en zet deze minstens 2 uur in de koelkast.
Stap 2
1 grote groene komkommer – 3 eetlepels mayonaise – 3 eetlepels Griekse yoghurt – 2 eetlepels Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 1 snufje peper – 1 teentje knoflook
Rasp voor de bereiding van de tzatzikisaus de groene komkommer in een kom. Voeg de mayonaise, yoghurt, Kikkoman Ponzu Citroen en peper toe. Voeg de geperste knoflook toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 3
½ bos(je) munt – 2 Griekse pitabroodjes – 1 eetlepel granaatappelpitjes
Barbecue de kip ongeveer 15 minuten op een voorverwarmde grill. Serveer in geroosterde pitabroodjes met de tzatzikisaus, gehakte munt en granaatappelpitjes.
Tip:
Dit gerecht smaakt ook heerlijk als het wordt geserveerd met frietjes.
Recept-ID 1228
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer