Teriyaki-tijgergarnalen met munchampignons
Zwarte tijgergarnalen in Kikkoman Teriyaki Saus met Sesam met vermicellinoedels, groene peper, wortels en munchampignons.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
100 g vermicellinoedels (½ pak)
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze daarna uitlekken.
Stap 2
12 zwarte tijgergarnalen – 15 g in plakjes gesneden gedroogde munchampignons
Maak de garnalen schoon door de schalen te verwijderen. Giet kokend water over de munchampignons en laat 10 minuten weken.
Stap 3
50 g groene paprika – 50 g wortel – 1 sjalot – 1 cm gember – ½ Spaanse peper – 3 ½ teentjes knoflook – 2 ½ eetlepels olie
Snijd de groene paprika in reepjes en snijd de wortel julienne. Snijd de sjalot, gember, Spaanse peper en knoflook fijn. Giet olie in een pan en voeg de sjalot, gember, knoflook, groene paprika, wortel, munchampignons en garnalen toe. Bak 1 minuut.
Stap 4
3 eetlepels Kikkoman Teriyakisaus met Geroosterd Sesamzaad – ¼ limoen – 3 eetlepels water – 2 eetlepels koriander – 1 theelepel sesamzaad – 1 eetlepel groene lente-ui
Voeg de gekookte noedels en Spaanse peper toe. Bak 2-3 minuten en voeg dan de Kikkoman Teriyaki Saus met Sesam, het limoensap en het water toe. Meng goed. Bestrooi het gerecht met koriander en sesamzaadjes en garneer het met gesneden groene lente-ui.
Recept-ID 1215
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer