Teriyaki-tijgergarnalen met munchampignons

5 1 beoordelingen
totale tijd 15 min.
10 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Zwarte tijgergarnalen in Kikkoman Teriyaki Saus met Sesam met vermicellinoedels, groene peper, wortels en munchampignons.

Ingrediënten

2 porties
100 g
vermicellinoedels (½ pak)
12 
zwarte tijgergarnalen
15 g
in plakjes gesneden gedroogde munchampignons
50 g
groene paprika
50 g
wortel
1 
sjalot
1 cm
gember
 ½ 
Spaanse peper
3 ½ 
teentjes knoflook
2 ½ eetlepels
olie
 ¼ 
limoen
3 eetlepels
water
2 eetlepels
koriander
1 theelepel
sesamzaad
1 eetlepel
groene lente-ui
Voedingswaarde (per portie): 1731 kJ  /  413.5 kcal
12 g Vetten
18 g Eiwitten
58,1 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

100 g vermicellinoedels (½ pak)

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze daarna uitlekken.

Stap 2

12  zwarte tijgergarnalen – 15 g in plakjes gesneden gedroogde munchampignons

Maak de garnalen schoon door de schalen te verwijderen. Giet kokend water over de munchampignons en laat 10 minuten weken.

Stap 3

50 g groene paprika – 50 g wortel – 1  sjalot – 1 cm gember –  ½  Spaanse peper – 3 ½  teentjes knoflook – 2 ½ eetlepels olie

Snijd de groene paprika in reepjes en snijd de wortel julienne. Snijd de sjalot, gember, Spaanse peper en knoflook fijn. Giet olie in een pan en voeg de sjalot, gember, knoflook, groene paprika, wortel, munchampignons en garnalen toe. Bak 1 minuut.

Stap 4

3 eetlepels Kikkoman Teriyakisaus met Geroosterd Sesamzaad ¼  limoen – 3 eetlepels water – 2 eetlepels koriander – 1 theelepel sesamzaad – 1 eetlepel groene lente-ui

Voeg de gekookte noedels en Spaanse peper toe. Bak 2-3 minuten en voeg dan de Kikkoman Teriyaki Saus met Sesam, het limoensap en het water toe. Meng goed. Bestrooi het gerecht met koriander en sesamzaadjes en garneer het met gesneden groene lente-ui.

Recept-ID 1215

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

100 g vermicellinoedels (½ pak)

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze daarna uitlekken.

12  zwarte tijgergarnalen – 15 g in plakjes gesneden gedroogde munchampignons

Maak de garnalen schoon door de schalen te verwijderen. Giet kokend water over de munchampignons en laat 10 minuten weken.

50 g groene paprika – 50 g wortel – 1  sjalot – 1 cm gember –  ½  Spaanse peper – 3 ½  teentjes knoflook – 2 ½ eetlepels olie

Snijd de groene paprika in reepjes en snijd de wortel julienne. Snijd de sjalot, gember, Spaanse peper en knoflook fijn. Giet olie in een pan en voeg de sjalot, gember, knoflook, groene paprika, wortel, munchampignons en garnalen toe. Bak 1 minuut.

3 eetlepels Kikkoman Teriyakisaus met Geroosterd Sesamzaad ¼  limoen – 3 eetlepels water – 2 eetlepels koriander – 1 theelepel sesamzaad – 1 eetlepel groene lente-ui

Voeg de gekookte noedels en Spaanse peper toe. Bak 2-3 minuten en voeg dan de Kikkoman Teriyaki Saus met Sesam, het limoensap en het water toe. Meng goed. Bestrooi het gerecht met koriander en sesamzaadjes en garneer het met gesneden groene lente-ui.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.