

Gebakken spruitjes met guanciale en citroen
Aardse spruitjes met de hartige, rijke smaak van Italiaanse guanciale, pittige ingelegde citroen en de knapperige zoetheid van appel. Een lekker bijgerecht vol van smaak dat goed past bij elk hoofdgerecht.
Voorbereiding
Stap 1

70 g Italiaanse guanciale, in blokjes – 300 g spruitjes, getopt en gehalveerd – 2 sjalotten
Verhit een grote koekenpan op het vuur tot deze zeer heet is. Voeg dan de blokjes guanciale toe en bak in 3‑4 minuten knapperig. Voeg de spruitjes en fijngehakte sjalotten toe en bak nog 7‑8 minuten tot ze bruin en zacht worden.
Stap 2

1 ingelegde citroen, in dunne plakjes – 1 kleine appel – 5 g verse basilicumblaadjes – 20 g pecorino romano – 20 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 40 ml Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing – 2 knoflooktenen
Voeg Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Teriyaki BBQ‑saus Honing en knoflook toe aan de pan met de guanciale, sjalotten en spruitjes. Kook nog 1‑2 minuten tot een mooie, zijdezachte saus die alle spruiten bedekt. Giet dit mengsel op een serveerbord. Garneer met plakjes ingelegde citroen, appelblokjes, verse basilicumblaadjes en geraspte pecorinokaas.
Recept-ID 1454
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer