Gebakken spruitjes met guanciale en citroen
Gebakken spruitjes met guanciale en citroen

Gebakken spruitjes met guanciale en citroen

totale tijd 19 min.
5 min. voorbereidingstijd
14 min. kooktijd

Aardse spruitjes met de hartige, rijke smaak van Italiaanse guanciale, pittige ingelegde citroen en de knapperige zoetheid van appel. Een lekker bijgerecht vol van smaak dat goed past bij elk hoofdgerecht.

Ingrediënten

2 porties
300 g
spruitjes, getopt en gehalveerd
2 
sjalotten
70 g
Italiaanse guanciale, in blokjes
2 
knoflooktenen
1 
ingelegde citroen, in dunne plakjes
1 
kleine appel
5 g
verse basilicumblaadjes
20 g
pecorino romano
Voedingswaarde (per portie):1.340 kJ / 320 kcal
20 gVetten
10 gEiwitten
25 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

70 g Italiaanse guanciale, in blokjes – 300 g spruitjes, getopt en gehalveerd – 2  sjalotten

Verhit een grote koekenpan op het vuur tot deze zeer heet is. Voeg dan de blokjes guanciale toe en bak in 3‑4 minuten knapperig. Voeg de spruitjes en fijngehakte sjalotten toe en bak nog 7‑8 minuten tot ze bruin en zacht worden. 

Stap 2

1  ingelegde citroen, in dunne plakjes – 1  kleine appel – 5 g verse basilicumblaadjes – 20 g pecorino romano – 20 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus40 ml Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing2  knoflooktenen

Voeg Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Teriyaki BBQ‑saus Honing en knoflook toe aan de pan met de guanciale, sjalotten en spruitjes. Kook nog 1‑2 minuten tot een mooie, zijdezachte saus die alle spruiten bedekt. Giet dit mengsel op een serveerbord. Garneer met plakjes ingelegde citroen, appelblokjes, verse basilicumblaadjes en geraspte pecorinokaas.

Recept-ID 1454

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

70 g Italiaanse guanciale, in blokjes – 300 g spruitjes, getopt en gehalveerd – 2 sjalotten

Verhit een grote koekenpan op het vuur tot deze zeer heet is. Voeg dan de blokjes guanciale toe en bak in 3‑4 minuten knapperig. Voeg de spruitjes en fijngehakte sjalotten toe en bak nog 7‑8 minuten tot ze bruin en zacht worden. 

1 ingelegde citroen, in dunne plakjes – 1 kleine appel – 5 g verse basilicumblaadjes – 20 g pecorino romano – 20 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus40 ml Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing2 knoflooktenen

Voeg Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Teriyaki BBQ‑saus Honing en knoflook toe aan de pan met de guanciale, sjalotten en spruitjes. Kook nog 1‑2 minuten tot een mooie, zijdezachte saus die alle spruiten bedekt. Giet dit mengsel op een serveerbord. Garneer met plakjes ingelegde citroen, appelblokjes, verse basilicumblaadjes en geraspte pecorinokaas.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.