Taquitos met krokante kip
Taquitos zijn gevulde minitaco's die worden opgerold en dan gefrituurd. Deze versie is gevuld met pittige kip en wordt met een pittige Mexicaanse salsa geserveerd.
Ingrediënten
Pico de Gallo-salsa
Ook
Voorbereiding
Stap 1
Doe het water in een sauspan en breng het aan de kook. Voeg sojasaus, laurierblaadjes en peperkorrels toe. Zet het vuur lager, zodat het zich net onder het kookpunt bevindt. Snijd de kipfilet in de lengte door, zodat het sneller gaar wordt. Pocheer de kip dan 10- 12 minuten. Haal het uit het water en laat het afkoelen en snijd de kip dan in kleine stukjes.
Stap 2
Meng de kip met de cheddar, roomkaas, Kikkoman sojasaus en kruiden.
Stap 3
Leg het mengsel op de tortilla's en rol ze stevig op. Zet alles vast met een tandenstoker.
Stap 4
Frituur ze ondiep voor 4-5 minuten in olie tot ze allemaal knapperig en goudkleurig zijn. Laat de taquitos enkele minuten rusten op een koelrek om overtollige olie te verwijderen.
Stap 5
Voor de Pico de Gallo-salsa: snijd de tomaten, ui en jalapeño in fijne blokjes en meng ze goed. Breng het geheel op smaak met olie, fijngehakte koriander, limoensap en sojasaus.
Stap 6
Leg de taquitos op een bord met fijngesneden ijsbergsla, tomaten, crème fraîche, in blokjes gesneden avocado, hete saus en verse koriander. Serveer met de salsa.
Tip
Je kan restjes gekookte kip gebruiken zodat dit gerecht nog gemakkelijker wordt.
Je kan ze in batches maken en invriezen.
Recept-ID 1058
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer