Gevulde paprika's met adzukibonen
Sappige paprika's gevuld met een aromatisch mengsel van gekookte adzukibonen, knapperige courgette, zoete kerstomaatjes en cheddarkaas zorgen voor een harmonieuze combinatie van smaken. Het gerecht wordt afgemaakt met een delicate basilicumsaus die frisheid en pit toevoegt.
Ingrediënten
Basilicumsaus:
Voorbereiding
Stap 1
2 groene paprika's – 2 gele paprika's – 1 eetlepel olijfolie – 1 kleine courgette – 170 g kerstomaatjes
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in stukken van ongeveer 1 cm. Verhit de olijfolie in een pan en bak de courgette in 2-3 minuten zacht. Voeg de kerstomaatjes toe en bak nog een minuut.
Stap 2
300 g gekookte adzukibonen – 50 g cheddarkaas – 1 eetlepel Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 2 eetlepels gehakte bieslook – 1 snufje peper – 1 theelepel gedroogde oregano – 1 theelepel gemalen koriander
Meng de adzukibonen en de gebakken groenten in een kom. Voeg de gehakte bieslook, kruiden en Kikkoman Ponzu toe. Vul de paprika's met de voorbereide vulling en verdeel deze gelijkmatig over elke paprika. Strooi de geraspte kaas erover. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de paprika's zacht zijn en de vulling lichtbruin.
Stap 3
1 bos(je) verse basilicum – 3 eetlepels olijfolie – 1 eetlepel Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 1 teentje knoflook, uitgeperst
Bereid de basilicumsaus terwijl de paprika's bakken. Pureer de basilicum, olijfolie, Kikkoman Ponzu en de uitgeperste knoflook in een blender of keukenmachine tot een gladde saus. Sprenkel de saus voor het serveren over de gebakken paprika's.
Tip:
De adzukibonen kunnen worden vervangen door rode, zwarte of pintobonen.
Recept-ID 1222
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer