Gevulde paprika's met adzukibonen
Gevulde paprika's met adzukibonen

Gevulde paprika's met adzukibonen

totale tijd45 min.
10 min.voorbereidingstijd
35 min.kooktijd

Sappige paprika's gevuld met een aromatisch mengsel van gekookte adzukibonen, knapperige courgette, zoete kerstomaatjes en cheddarkaas zorgen voor een harmonieuze combinatie van smaken. Het gerecht wordt afgemaakt met een delicate basilicumsaus die frisheid en pit toevoegt.

Ingrediënten

2 porties
2 
groene paprika's
2 
gele paprika's
1 eetlepel
olijfolie
1 
kleine courgette
170 g
kerstomaatjes
300 g
gekookte adzukibonen
50 g
cheddarkaas
2 eetlepels
gehakte bieslook
1 snufje
peper
1 theelepel
gedroogde oregano
1 theelepel
gemalen koriander

Basilicumsaus:

1 bos(je)
verse basilicum
3 eetlepels
olijfolie
1 
teentje knoflook, uitgeperst
Voedingswaarde (per portie):2836 kJ / 678 kcal
37,5 gVetten
25,5 gEiwitten
51 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2  groene paprika's – 2  gele paprika's – 1 eetlepel olijfolie – 1  kleine courgette – 170 g kerstomaatjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in stukken van ongeveer 1 cm. Verhit de olijfolie in een pan en bak de courgette in 2-3 minuten zacht. Voeg de kerstomaatjes toe en bak nog een minuut.

Stap 2

300 g gekookte adzukibonen – 50 g cheddarkaas – 1 eetlepel Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof2 eetlepels gehakte bieslook – 1 snufje peper – 1 theelepel gedroogde oregano – 1 theelepel gemalen koriander

Meng de adzukibonen en de gebakken groenten in een kom. Voeg de gehakte bieslook, kruiden en Kikkoman Ponzu toe. Vul de paprika's met de voorbereide vulling en verdeel deze gelijkmatig over elke paprika. Strooi de geraspte kaas erover. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de paprika's zacht zijn en de vulling lichtbruin.

Stap 3

1 bos(je) verse basilicum – 3 eetlepels olijfolie – 1 eetlepel Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1  teentje knoflook, uitgeperst

Bereid de basilicumsaus terwijl de paprika's bakken. Pureer de basilicum, olijfolie, Kikkoman Ponzu en de uitgeperste knoflook in een blender of keukenmachine tot een gladde saus. Sprenkel de saus voor het serveren over de gebakken paprika's.

Tip:

De adzukibonen kunnen worden vervangen door rode, zwarte of pintobonen.

Recept-ID 1222

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 groene paprika's – 2 gele paprika's – 1 eetlepel olijfolie – 1 kleine courgette – 170 g kerstomaatjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in stukken van ongeveer 1 cm. Verhit de olijfolie in een pan en bak de courgette in 2-3 minuten zacht. Voeg de kerstomaatjes toe en bak nog een minuut.

300 g gekookte adzukibonen – 50 g cheddarkaas – 1 eetlepel Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof2 eetlepels gehakte bieslook – 1 snufje peper – 1 theelepel gedroogde oregano – 1 theelepel gemalen koriander

Meng de adzukibonen en de gebakken groenten in een kom. Voeg de gehakte bieslook, kruiden en Kikkoman Ponzu toe. Vul de paprika's met de voorbereide vulling en verdeel deze gelijkmatig over elke paprika. Strooi de geraspte kaas erover. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de paprika's zacht zijn en de vulling lichtbruin.

1 bos(je) verse basilicum – 3 eetlepels olijfolie – 1 eetlepel Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 teentje knoflook, uitgeperst

Bereid de basilicumsaus terwijl de paprika's bakken. Pureer de basilicum, olijfolie, Kikkoman Ponzu en de uitgeperste knoflook in een blender of keukenmachine tot een gladde saus. Sprenkel de saus voor het serveren over de gebakken paprika's.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.